Back to top

FELHÍVÁS KONDUKTOR KÉPZÉSRE

FELHÍVÁS KONDUKTOR KÉPZÉSRE

RMDSZ Szeben Megyei Szervezete: 

Szeretnél-e minden nap csodát tenni? Mozgásukban korlátozott embereket mozgásra bírni? Részt venni egy teljes életvitelt átformáló munkában? El tudod-e fogadni a sérült gyermeket is úgy, ahogy született - meglátni benne annak a  lehetőségét, hogy mi mindent lehet még kihozni belőle? Élethivatásodnak tartod-e a mozgássérült  személyek nevelését, a teljes emberi életre való felkészítésüket?

Ha igen, akkor  jelentkezz a Budapest-i Semmelweis Egyetem Pető András Karának  a székhelyen kívüli konduktor (bachelor/BA) képző szakára, mely az illyefalvi Pető Fejlesztő-és Képző Központban zajlik. A képzés akkreditációját a Magyar Akkreditációs Bizottság 2018 július 20-án hagyta jóvá. Ez a STE Pető András Karának első kihelyezett képzése, amelyben a KIDA alapítvány a partner és a telephely Illyefalva.

A képzés szeptember 17-én indul, melyet alkalmassági vizsga előz meg szeptember 1-én. Tájékozódni az alkalmassági vizsgára vonatkozóan a http://semmelweis.hu/pak/felveteli/tajekoztato-alkalmassagi-vizsgarol/ honlapról lehetséges.
 

Dr. Pető András az 1940-es években hozta létre a konduktív pedagógiai módszert. A konduktív pedagógia elsősorban azokkal a központi idegrendszeri sérültekkel foglalkozik, akiknél szülés közben oxigénhiányos állapot lépett fel, vagy később, gyermek, illetve felnőtt korban ért  károsodás: Stroke, Parkinson kór, Sclerosis multiplex.

A módszer alapgondolata, hogy a központi idegrendszer a károsodások ellenére is rendelkezik tartalékokkal, új kapcsolatok kiépítésének lehetőségével, amelyek a tanulási-tanítási folyamat megfelelő vezérlésével mozgósíthatók.

A képzés sajátossága, hogy egyidejűleg valósul meg az oktatás, illetve a sérült gyermekek és felnõttek rehabilitációja, a komplex konduktív nevelési rendszerben.

Olyan érettségi diplomával rendelkező személyek jelentkezését várjuk, akik élethivatásuknak érzik a mozgássérültek nevelését és a teljes emberi életre való felkészítésüket.

Érdeklődni  a 0724-266020-as telefonszámon lehet.