Back to top

MADISZ-os résztvevő a KAS képzésén!

MADISZ-os résztvevő a KAS képzésén!

Medgyesi MADISZ: 

A Konrad-Adenauer-Stiftung Alapítvány, ötödik alkalommal rendezte meg idén az "Excelență în politică" című programsorozatot. A rendezvény fő koordinátora  illetve szervezője Stere Stamule, a Konrad-Adenauer-Stiftung romániai képviselője.  A találkozók célja a romániai felsőfokú végzettségű fiatalok véleményét, szemszögét, meglátásait meghallgatni illetve látáshorizontjukat bővíteni a politika tudományok terén, egy jobb jövő  érdekében. A Medgyesi Madisz részéről Palea Kinga kollegánk vesz részt a programon.

A képzéssorozat hat alkalomra épül, amiket az ország különböző városaiban szerveznek meg. A megnyitó hétvége szeptember 14-16. között került sorra Konstancán. Három témakör közül lehetett választani és annak függvényében a résztvevőket csoportokra osztották. A három téma: közgazdaság,  szociális és egészségügyi politika és a közigazgatás voltak.

„Megtiszteltetés volt számomra ott lenni, olyan személyek között, akikre felnézek. Politikusok, egyetemi tanárok, orvosok véleményét, meglátásait meghallgatni, velük együtt ötletelni, boncolgatni témákat. Úgy érzem, így a program első alkalma után máris rengeteget tanultam. Eddig voltak olyan témakörök amik nem érdekeltek, most már annál inkább sikerült felkelteniük érdeklődésem. Izgatottan várom az októberi, második találkozót, hogy új információkat, újabb témakörökben sajátíthassak el.” – mesélte Kinga.