Back to top

Szép is, okos is? Nő az esély! tehetséggondozó képzéssorozaton vettünk részt a hétvégén

Szép is, okos is? Nő az esély! tehetséggondozó képzéssorozaton vettünk részt a hétvégén

Medgyesi MADISZ: 

 

A hétvégén a Nő az esély! tehetséggondozó képzéssorozaton vettünk részt, a Kolozs megyei Tordaszentlászlón, Kiss Noémi és Buryán Tünde kollegámmal, amelyet az RMDSZ Nőszervezete és a Magyar Ifjúsági Értekezlet szervezett. Azért jelentkeztünk mert tudtuk, hogy olyan új dolgokat, valamint olyan tapasztalatokat sajátíthatunk el, amitől jó vagy esetleg jobb szervezőkké, közösségi emberekké válhatunk. Az előadások érdekesek és lényegre törőek valamint ismeretekben gazdagok voltak. Ez nem is lehetett volna másképp, hiszen a képzés szervezői közvetlenségükkel, hitelesen adták át azokat a tapasztalataikat, tudásukat, amiért mindannyian jelentkeztünk. Meggyőztek minket arról, hogy igen is képesek vagyunk arra,hogy bármilyen formában hozzájáruljunk a közösségépítő munkához, szebbétéve ezzel az emberek életét, és ami ettől is fontosabb, hogy ezáltal mi is értékesnek, hasznosnak érezzük majd magunkat.

Az előadások keretén belül szó volt a kommunikációról, a nyilvános megjelenésről és nem utolsó sorban betekintést nyertünk a rendezvényszervezés színfalai mögé is. Legutóbbit lehetőségünk volt gyakorlatban is kipróbálni, csapatokra osztva. A képzés második napján ugyanis az volt a feladatunk, hogy dolgozzunk ki egy olyan projektet, ami megoldást ad egy helyi problémára és megvalósítható, felhasználva azokat az ismereteket, amiket elméletben már elsajátítottunk. Nagy volt a tét, hiszen a szervezők azzal motiválták a részvevőket, hogy a legerősebb, legkreatívabb projekt finanszírozásban részesül.

Mi megpróbáltuk és sikerült! A mi projektünk volt az egyik nyertes projekt. Büszkék voltunk magunkra és abban bízunk, hogy a megvalósítása sikeres, és ami a legfontosabb eredményes lesz. A projektről további információkkal hamarosan jelentkezünk!

 

Soldorfean Zsuzsa