Back to top

Mentorképzés Szamosújváron

Mentorképzés Szamosújváron

Medgyesi RMDSZ Szervezet: 

A Nemzeti Művelődési Intézet által szervezett „Mentorképzés amatőr művészeti csoportok vezetésére” című képzésen ezennel kollegánk, Lukács Irén Gyöngyi, az RMDSZ irodavezetője és egyben a Gyöngyvirág Néptánccsoport alapítótagja vett részt az elmúlt hónapban. 

A képzés célja a közművelődési szervezetekben, közösségi színterekben dolgozó szakemberek és az amatőr művészeti mozgalomban közvetlenül résztvevő csoportvezetők képessé tétele saját és szomszédos települések közművelődési szervezeteiben mentori szerepkör ellátására az amatőr művészeti csoportok körében. Célja továbbá, hogy a résztvevők megismerjék az amatőr művészeti csoportok működését, a mentorálási folyamat során használható támogató eszközöket, technikákat, a mentorálási folyamatok végigkövetésének módszereit, illetve fejlesszék a feladat ellátáshoz szükséges gyakorlati készségeiket. Míg az első alkalom elsősorban a gyakorlati-, az elmúlt hétvégi összejövetel az elméleti oktatásról szólt.

„Nagyon örülök ennek a hirtelen jött lehetőségnek. Végre sikerült kapcsolat kialakítanom más tánccsoportok vezetőivel és sok értékes információval jöttem haza, amit a jövőben szeretnék munkám során hasznosítani.” mesélte Gyöngyi.