Back to top

Kik vagyunk és mit akarunk? 5. rész

Kik vagyunk és mit akarunk? 5. rész

Medgyesi MADISZ: 

 

Kémeri Attila vagyok, 2010-ben önkéntesként kezdtem el tevékenykedni a Medgyesi MADISZ-nál. 2010 és 2013 között számos projektben, feladatban vettem részt elkezdve újságosztástól, plakátolásig, kérdőívezés, szórólapozás, egyszerű irodai munkálatok elvégzéséig - ezek mindig is közel áltak hozzám.

2013-ban nagy megtiszteltetés ért, a Szeben megyei ifjúság vezetői felkértek arra, hogy a 8 tagú magyar ifjúsági szervezet, a Szeben Megyei Magyar Ifjúsági Egyeztető Tanács elnöke legyek. Ezáltal közelebb kerültem a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) vezetőségének asztalához, így jelenleg is aktívan képviselem megyénk ifjúsági tevékenységeit a Kárpát-medence legnagyobb magyar ifjúsági szervezetében.

Az önkéntes tevékenységemnek köszönhetően, a Szeben megyei szövetség vezetői részéről kitűnő és pozitív elismerés ért. 2013 augusztusában egy olyan felkérés érkezett a Szeben Megyei RMDSZ részéről, amely az addigi öszegyüjtött tapasztalatom kibontakozásának, fejlesztésének adott esélyt. így 2013-2015 időszakban a medgyesi Millennium-ház RMDSZ alkalmazotjaként dolgoztam tovább. A belső rendszer lehetőséget adott arra, hogy számos képzésen tapasztalatot nyerjek és a magyar közösség igényeit szolgáljam. Számomra ez lelki erőt és önbizalmat adott ahhoy, hogy még intezívebben tegyek a Szeben megyei magyar közösségért. 2015-ben egy új lehetőség érkezett a kolozsvári Eurotrans irodától, mely lehetőséget adott, hogy a helyi magyarajkú lakosság magyar állampolgárként erősitse nemzeti identitásukat. A Szeben megyei Eurotrans irodavezetőjeként jelenleg is igyekeztem bőviteni azon emberek köreit, akik érdeklődnek eziránt.

2016-ban Benedek Zakariás Parlamenti képviselő, medgyesi iródavezetője lettem. Úgy gondolom a pályázatírás a szervezetünk egyik erős pillére, közösen a csapattal ennek aktív kibontakozója lettem, így  számos rendezvény szervező stábjába kerültem: például Vándorcsizma Néptáncfesztivál, Úszótáborok, Szeben Megyei Magyar Napok.

2017 szeptemberétől pedig a medgyesi Hosszabbított Program egyik megvalósítója vagyok, azóta is szívvel-lélekkel dolgozom a projekten, együtt a Medgyesi MADISZ csapatával, mint projekt koordinátor.