Back to top

Lejárt az elmúlt húsz év legsikeresebb rendezvénysorozata!

Lejárt az elmúlt húsz év legsikeresebb rendezvénysorozata!

Fontosabb kulturális rendezvények: 

Egy sikernek könyvelik el a szervezők az idei XX. Szeben Megyei Magyar Napokat! Tíz nap alatt, kilenc településen közel húsz programon vettek részt a Szeben megyei magyarok.

Voltak gyerekprogramok: bábszínház, koncert, kézműves tevékenységek, filmvetítések, néptáncelőadások, volt 56’-os megemlékezés, érdekes előadások, koncertek, szüreti bálok, színházi előadás, operett, stand-up comedy, slam poetry.

Ritka az olyan alkalom, amikor egy Kárpát-medencei magyar napos sorozat megmarad és 20 éves lesz! Büszkék vagyunk közösségünkre, idén is bebizonyította a Szeben megyei magyarság, hogy igény van az ilyen fajta eseményre a megyében, hogy szükség van az ilyen fajta magyar tevékenységekre.” – hangzott el Balázs Botond, a XX. SZMMN főszervezőjének vasárnap esti köszöntőjében.

A szervező csapat igyekezett olyan programot összeállítani, ami méltó a huszadik fennálláshoz. A Kolozsvári Magyar Opera előadása egy erős start volt, de ezt követte a többi olyan program, ami témájukban aktuálisak és szükségesek Szeben megyében. Örömükre szolgált azt látni, hogy minden eseményen, hétköznap is, a programokon szép számban jelentek meg az érdeklődök, ilyen volt például Kádár Annamária mesepszihológus előadása is. Az idei év sztármeghívottja viszont a Budapesti Metamorf Színház volt, akik teltház előtt zárták a magyar napokat vasárnap este.

A szervezési folyamatokat, a programokat és az azok iránti érdeklődést figyelembe véve megyénk legsikeresebb magyar rendezvénysorozatát tudjuk magunk mögött.

Köszönjük szépen mindenkinek, aki bármivel is hozzájárult a XX. Szeben Megyei Magyar Napok megszervezéséhez.” – Balázs Botond, főszervező.

Szervezők: Szeben Megyei RMDSZ, Medgyesi Madisz, Medgyes Polgármesteri Hivatala és az EMKE Szeben megyei szervezete.

Partnerek: Medgyesi Római Katolikus Plébánia, Medgyesi Református Egyház, Medgyesi Unitárius Egyház és a Gyöngyvirág Néptánccsoport.

Támogatók: RMDSZ, Communitas Alapítvány, Bethlen Gábor Alap, Szeben Megye Tanácsa.