Back to top

Honosítási beszámoló a 2018-as évről

Honosítási beszámoló a 2018-as évről

RMDSZ Szeben Megyei Szervezete: 

 

Szeben az ország egyik legkisebb szórványmegyéje. Ebből kiindulva, amikor számokról beszélünk, egy igazi kihívás eredményeket felmutatnia a közösségünkért dolgozóknak. Ezek tükrében, kötelességemnek érzem, hogy egy rövid és őszinte beszámolóval szolgáljak az elmúlt év munkájáról.

2018-ban összesen a megye 98 honosítási kérelmet adott le a medgyesi iroda munkatársai által. Ez a szám 137 felnőtt és 44 kiskorú jelentkezőt takar. Az eljárás leegyszerűsítése és népszerűsítése érdekében, júniusban és decemberben konzuli napot szerveztünk, melyre úgy gondolom, hogy a körülményekhez mérten igen nagy volt az érdeklődés.

Összességében úgy látom, hogy egy nehéz év áll mögöttünk. A székház felújítása átmenetileg jelentősen megnehezítette a munkánkat. Ennek ellenére büszkeséggel tölt el minden egyes honosítási eljárás, amelyet sikerült véghez vinnünk. Optimistán tekintek továbbá a jövőre és bízom benne, hogy a jelenleg is folyó munkálatok végül egy zökkenőmentesebb és hatékonyabb munkakörnyezetet teremtenek számunkra a céljaink eléréséhez.

Ezúton szeretném megköszönni a Kolozsvári Konzulátus munkatársainak az együttműködést, a türelmet és a megértést, valamint Balázs Noémi kolleganőm kitartó munkáját és nem utolsó sorban a medgyesi RMDSZ és MADISZ munkatársainak közreműködését.

Az új esztendőre mindenkinek sok örömöt és sikert, szervezetünk számára pedig egy újabb mozgalmas és eredményekben gazdag időszakot kívánok!

Kémeri Attila