Back to top

Ön is segíthet adója 2%-val!

Ön is segíthet adója 2%-val!

Medgyesi MADISZ: 

Felhívjuk az olvasóink figyelmét arra, hogy a Medgyesi MADISZ 2019-ban is folytatni kívánja közösségépítő, kulturális tevékenységét a medgyesi és Szeben megyei magyar közösség érdekében.  A 2015/227-es adótörvény értelmében minden állampolgár rendelkezhet személyi jövedelemadója 2%-ról, amelyet olyan civil szervezetnek ajánlhat fel, amelynek tevékenységét támogatni szeretné. Amennyiben nem élnek ezzel a lehetőséggel, ez az összeg az államkasszába kerül.

 Miért fontos az, hogy jövedelemadója 2 %-val a Medgyesi MADISZ-t segítse?

Sok olyan helyzet adódik az év folyamán, amikor szervezetünk nem rendelkezik pénzforrásokkal és a saját zsebünkbe nyúlunk azért, hogy egy útiköltséget fedezzünk Medgyesről a megyébe, Kolozsvárra, akár Bukarestbe vagy Budapestre. Pályázati úton kizárólag egy adott projektre költhetünk pénzt, így ahhoz, hogy képviseljük a régió magyarságát, szükséges a részvétel különböző megbeszéléseken vagy gyűléseken.

A Nagy-Küküllő kulturális és közéleti havilap ingyenesen jut el 1300 medgyesi családnak, és 700 Szeben megyei vidéken élő családnak. Sokszor a nyomdai költségeket ki kell pótolnunk, ami főleg az év elején jelent gondot, amikor még nincsenek pályázati lehetőségek.

Ugyanakkor a www.medgyes.ro honlap szerkesztése, tördelése, cikkek megírása, javítása is az önkéntes munka eredménye.

Szervezetünkben javarészt önkéntesen végezzük ezt a munkát, ezen egyelőre nem is szeretnénk változtatni, viszont egy pozitív visszajelzés lenne a közösség részéről az, hogy a jövedelemadó 2 %-át szervezetünknek ajánlanák fel és nem a bukaresti központi költségvetésbe kerülne, ahol ki tudja, mire költenék. Jövedelemadójuk 2 %-ának felajánlásával munkánkat értékelnék!

Kik segíthetnek? Akik 2018-ben fizetést kaptak vagy a nyugdíjasok, akiknek a nyugdíja 1000 lej/hó felett volt.

A formanyomtatványt a helyi adóhivatalhoz vagy a Millennium-Házba kérjük eljuttatni legkésőbb március 15.-ig

Köszönjük mindazoknak, akik az elmúlt években éltek a lehetőséggel és személyi jövedelemadójuk 2 %-ával a Medgyesi MADISZ-t támogatták.

Az adójuk 2%-nak  felajánlásához kérjük töltsék le az alábbi dokumentumot, majd kitöltve juttassák el az ANAF-hoz, vagy hozzák be személyesen a Millennium-házba. Előre is nagyon köszönjük támogatásukat!

CsatolmányMéret
PDF ikon 2%115.68 KB