Back to top

A tavasz pozitív hatásai

A tavasz pozitív hatásai

Medgyesi MADISZ: 

 

A tavasz eljövetelét sokan az újjászületéssel kötik egybe. Ez nem csak a természetre igaz, hanem az emberi szervezetre is. Ilyenkor megváltozik az időjárás, több a napsütés, hosszabbak a nappalok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak.

Ezeknek a természeti változásnak köszönhetően az embernek is több energiája és nagyobb életkedve lesz. Igen ám, de vigyázni kell, ne pörgessük túlságosan fel magunkat, mert ilyenkor az emberi szervezetet könnyen túlterhelhetjük és a hirtelen felpörgés a télen kifáradt, leharcolt és vitaminhiányos szervezetünkre komoly megterhelést jelenthet. Ezért is van az, hogy tavasszal sokan lebetegednek. Figyeljünk arra, hogy töltsük fel a kiürült vitaminraktárainkat. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy menjünk el gyorsan a gyógyszertárba és vásároljuk meg a legdrágább vitaminokat. Első lépésként próbáljunk meg olyan zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztani, amelyeknek nagy a vitamintartalma, igyunk elegendő folyadékot és a fényterápia (D vitamin) is nagyon hasznos, hogy “feltuningolja” az immunrendszerünket.

Ha ezzel megvolnánk, nincs más hátra, mint élvezni az egyre melegedő időt és a napsütést. Kellemes tavaszi hónapokat kívánok minden kedves olvasónknak!

Balázs Noémi