Back to top

Beszámoló a balázstelki RMDSZ önkormányzati munkájáról

Beszámoló a balázstelki RMDSZ önkormányzati munkájáról

Balázstelke: 

Fogarasi IstvánBalázstelkén született.Az egyházközség gondnokaként dolgozik, emellett 2016 nyarától tölti be az önkormányzati tanácsosi tisztséget is a községben. Ez utóbbi munkáját nagyon viharos körülmények között kezdte meg, hiszen 1992-től 2016-ig ugyanaz a polgármester vezette az önkormányzatot. 2016-tól új jelentkezőt választott a község és a hosszú idő utáni átállás koránt sem volt könnyű. Több hónap kellett ahhoz, hogy az új tanácsosi közösség összeszokjon.Amikor ez azonban megtörtént, sokkal békésebb és barátságosabb hangulatban zajlottak a havi rendszerességgel megtartott önkormányzati tanácsülések.

Fogarasi István mandátuma alatt több projekt is megvalósításra került. Az elsők között az utcai világítás korszerűsítését végezték el, hiszen korábban a községben csak minden második oszlopon volt neon világítás. Ennek során minden egyes oszlopra led típusú körte került, aminek köszönhetően az egész település sokkal jobban kivan világítva az éjszaka folyamán.

Következő lépésként a transzformátorok kicserélését és sokszorozását végezték el, hiszen éveken keresztül a helyiek mind arról panaszkodtak, hogy nagyon gyenge az áram erőssége, ami több háztartási gépükben is kárt okozott.

Egy másik megvalósítása az önkormányzati tanácsnak a járdák felújítása volt. Ez azért vált szükségesé, mert az ivóvíz és a szennyvizek hálózatkiépítésekor a járdák fel lettek törve és éveken keresztül változatlanul, nagyon rossz állapotban maradtak. 

RMDSZ-es tanácsosként nagy álma volt a többségében magyarok lakta utcák leaszfaltozása, mert mostanáig ez csak Balázstelke többi részén valósult meg. Ezt az álmát végül 2018. késő őszen sikerült valóra váltania.

A tanács megalakulásakor, Fogarasi István az Ifjúságért és Sportért felelős bizottságban kapott megbízatást. Ebben a funkcióban több sportrendezvény megszervezésében is részt vállalt, mint például a hosszútávú versenyfutás és a bicikli verseny lebonyolítása. Ezek mára évenként ismétlődő események a község életében.

Ami pedig a jövőbeli terveit illeti, legfontosabb célja a három nyelvű helységtábla elhelyezésének kiharcolása a község bejáratainál, valamint egy kápolna megépíttetése a temetőben. 

Ezúton kívánunk ezen célok megvalósításához sok sikert!

Kiss Noémi