Back to top

Kiskapusiakkal balázsfalvi női világimanapon

Kiskapusiakkal balázsfalvi női világimanapon

Kiskapus: 

 

A kiskapusi gyülekezet egy csoportja március 2-án részt vett a balázsfalvi református gyülekezet által megszervezett keresztyén nők világimanapján, amelyre már több éve visszajárnak. Erre az ökumenikus alkalomra kilenc gyülekezetből, mintegy 160-an jöttek össze a hívek. Az alkalom házigazdája Kabai Ferenc református lelkész volt. Közös énektanulással kezdődött az együttlét. Ezután mindegyik gyülekezet kisebb műsorral készült, ki nótacsokorral, ki szavalattal. A kiskapusiak két énekkel készültek, illetve egyházunk himnuszát énekelték el közösen a református testvérekkel. Erre az alkalomra a meghívott igehirdető Horváth Mengyán Szofia lelkész volt, aki az idei imafüzet mottója alapján hirdette Isten igéjét a Lk 14, 17 szerint. A gyülekezetek műsorai között közös imádságok és könyörgésekre került sor népünkért, szeretteinkért, gyülekezeteinkért.

A világimanapi alkalmat Lőrincz Helga Nagyenyed alpolgármestere is megtisztelte jelenlétével és köszöntő szavaival bátorította a szórványközösségeket. Kihangsúlyozta a nők szerepét és helytállását a jelenkori változó világban.

Adorján Kálmán haranglábi református lelkész bemutatta könyvét, melynek címe 50 arc és 500 mondat. A szenvedélybetegségekből felgyógyultak gondolatait gyűjtötte össze, akikkel szolgálata során foglalkozott.

Az alkalom szeretetvendégséggel zárult, illetve egy rövid városi körsétára is lehetőség volt, ahol többek között megtekinthettük a híres Apafi tölgyfát, amely több száz éve áll büszkén Balázsfalva parkjában. Hitben feltöltekezve és az egymás iránti felelősségtudatban megerősödve tértünk vissza otthonainkba.

 

Horváth Mengyán Szofia