Back to top

Ha nyaralás, akkor Siófok

Ha nyaralás, akkor Siófok

Egyre több remény mutatkozik arra, hogy az a várva várt nyár felénk is közeledik. S ha már nyár akkor vakáció. Éppen ezért ezúttal ízelítőként Magyarország egyik legnépszerűbb üdülőközpontjára, Siófokra esett a választásom, hátha kedvet kapnak egy kis balatoni-nyárhoz.

Siófok hallatán mindenkinek a Balaton, a szórakozás és a kikapcsolódás jut az eszébe.Mint az közismert, ez Közép-Európa legnagyobb tava. Könnyen felmelegedő, sekély víze kiválóan alkalmassá teszi fürdésre és sportolásra. Akik gyerekekkel érkeznek, azoknak inkább a tó déli partját ajánlatos meglátogatni a csekély víz miatt.

 Itt soha sem unatkozhatunk hiszen programok sokasága várja az idelátogatókat. Június második hetében ugyanis kezdetét veszi a kétnapos Nemzeti Regatta program sorozata. Itt amatőr vitorlás pályaverseny, sárkányhajó-verseny, valamint kultúrális események várják az idelátogatókat.A fiataloknak is akad lehetőség bőven, akiknek a bulizás és a diszkók világa lehet vonzóbb, ráadásként ne felejtsük el a szabadtéri táncos helyeket sem. Éppen ez a programsokaság teszi ily vonzóvá ezt a helyet ahová özönlenek a túristák sokasága.

Siófokon rengeteg a látnivaló, ami élménydússá teszi az itt töltött napjainkat, feledhetetlenné téve így az egész nyarat. Az adrenalin szerelmeseinek figyelmébe ajánlom a Bebó aquaparkot, ahol minden korosztály megtalálja a számára legszórakoztatóbb időtöltést. Itt valóban, se gyerek se felnőtt nem unatkozhat.

Akik szeretik az állatokat és a természetet, mindenképpen látogassanak el a Siófok központjához közel található Bella állatparkba. Itt lehetőség van olyan állatok simogatására, minta kétpúpú tevék, lámák, alpakkák, lovak, pónik, mini-pónik, szamarak, kenuguruk, szurikáták, emuk, struccok és sok más háziállat. Felnőtteknek és gyerekeknek a tevegelés és élménylovaglás pónin és nagylovon lehetséges kísérővel. Aki szereti a természetet és az állatokat, látogasson el ide és kapcsolódjon ki.

A város központjában is nagyon sok a látnivaló,például Siófok leglátványosabb építménye  a 45 méter magas víztorony ami 1912-ben épült. Csodálatos kilátást biztosít a városra, környékére és balatonra.

Mindenképpen szeretném megemlíteni az itt található ásványmúzeumot, amit érdemes meglátogatni, ha Siófokon jár az ember. Nagyon sok természetalkotta kincs tekinthető meg, szebbnél szebb és színesebbnél színesebb kőzetek, amikből néhányat meg is vásárolhatunk. Nagyon sok még a látnivaló ilyen, például a Kálmán Imre Emlékház, a Siófoki Evangélikus Templom, a Szent István király-kápolna és még hosszasan sorolhatnám.

Mint látjuk a kínálat végtelen, itt mindenki talál magának olyan elfoglaltságot, ami egy szép élmény marad egy balatoni nyár után. Siófok talán a leghíresebb Balatonparti város és higgyék el, nem véletlenül.

Soldorfean Zsuzsa