Back to top

Tizenhetedik Vándorcsizma Néptáncfesztivál, Medgyesen

Tizenhetedik Vándorcsizma Néptáncfesztivál, Medgyesen

Fontosabb kulturális rendezvények: 

Idén is megszervezésre került a XVII. Vándorcsizma Néptáncfesztivál Medgyesen, a Greweln Parkban

 

A 17.-ik Vándorcsizma színes programot nyújtott az oda ellátogató mintegy 3.500 ember számára, hiszen 9 néptánccsoport fellépését láthatták, különböző gyerek tevékenységekkel készültünk, volt vásár, gulyásfőző verseny és koncert is volt. Ebben az évben sokkal több hangsúlyt fektettünk a családokra, így a programokat is ebből a szemszögből próbáltuk összeállítani.

A hagyományokhoz híven, a fesztivál a polgármesteri hivatal elött vette kezdetét. A színes népi öltözetben való felvonulást népdal kísérte a központ utcáin, hirdetve ezáltal az ünnepi eseményt.

A Greweln Parkban aztán folytatódtak a programok, ahol különböző tevékenységekkel fogadtuk vendégeinket, gondolva minden korosztály igényeire.A gyerekek csináltathattak maguknak arcfestést, csillámtetoválás és sok érdekes figurát állított elő furfangos bohócunk. Nem messze innen, a felállított jurtánál lehetőségegy kis íjászkodásra és ostorral való gyakorlásra is.

A sok néptáncbemutató között kedves gyerekhangok is meg-megszólaltak és színesítették az előadásokat.

A vásár is kezd egyfajta hagyomány lenni fesztiválunkon. Itt megtalálhatók voltak különböző kézműves termékek, mint például, ékszerek, posztó táskák, szoknyácskák, sok játék és egyéb érdekes dolgok. Itt emelendő ki az íncsiklandó kézműves fagylaltok is.A gasztronómia kedvelői számára sem okoztunk csalódást, a gulyás különböző változatait kóstolhatták meg az érdeklődők.

A fesztivál csúcspontja idén a Zanzibár koncert volt,majd a különleges napot egy táncházzal zártuk.

Ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy velünk tartottak, ahogyan a sok-sok kedves bátorító és elismerő visszajelzést is. Mindenképpen egy nagyon sikeres rendezvényen vagyunk túl, erről pedig Balázs Botond MADISZ elnök így nyilatkozott:  

"Főszervezői szempontból az egyik legsikeresebb és legzökkenőmentesebb fesztivál megszervezését tudhatjuk magunk mögött. A csapat összeszokása, az önkéntesek figyelmessége, a részletek előkészítése mind-mind hozzájárult a rendezvény sikeréhez. A legfontosabb viszont az, hogy a résztvevőknek egy újabb lehetőséget biztosítottunk a magyar kultúra megélésére, és egy olyan fesztiválon vehettek részt, amelyre mindannyian büszkék lehetünk.Találkozunk jövőre is!”

A fesztivál szervezői nevében (EMKE Szeben megyei szervezete, Medgyesi MADISZ és Gyongyvirag Neptánccsoport) köszönjük minden támogató és partner segítségét. Különösen ki szeretnénk emelni a Bethlen Gábor Alapot és Medgyes polgármesteri hivatalát.

Kiss Noémi