Back to top

Itt a 9.-ik úszótábor

Itt a 9.-ik úszótábor

Medgyesi MADISZ: 

 

A Kisebbségek Európája projekt keretében a Medgyesi MADISZ által, kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a nyári Úszótábor Szentegyházán, a Napsugár kempingben, 2019. július 21. és 27. között. Idén is közel 70 fiatal vesz részt Szeben megye különböző településeiről: Nagyszebenről, Medgyesről, Kiskapusról, Szelindekről, Baromlakáról, Balázstelkéről, illetve Sellenberkről.

Idén is készülünk meghívott vendég előadókkal, akik többek közt a gasztronómia és a kisebbségekkel kapcsolatos témákról fognak előadást tartani. A program összeállításakor igyekeztünk odafigyelni annak sokszínűségére, így az előadásokon túl lesznek érdekes csapatjátékok, kézimunka, úszás, egyéb foglalkozás és meglepetések. A résztvevők nem csak tanulásban és játékban vehetnek majd részt, hanem izgalmas versenyekben is megmérkőzhetnek egymással.

A fiatalok idén is sok kihívás elé néznek, ugyanis egy hétig csapatban kell majd dolgozniuk, hogy megoldják a rájuk váró feladatokat. Szükség lesz kreativitásukra, leleményességükre, néhol erejükre és ami a legfontosabb a csapatszellemre, a nyitottságra és az egymásra való odafigyelés képességére. Célunk, hogy egy összekovácsolt társaságként kikapcsolódjanak, jól érezzék magukat és maradandó élményekben gazdagodjanak.

„Már az év elejétől kezdődően dolgozunk azon, hogy e projekt ne csak megvalósuljon, de sikeres is legyen. Különböző pályázatokat írtunk ahhoz, hogy a jelentkezők mindössze egy jelképes összegért részt tudjanak venni az egy hétig tartó táborban, biztosítva nekik az utazást, a szállást, az étkeztetést, a díjakat, az előadókat és sok más meglepetést.” számolt be Balázs Botond a tábor főszervezője.

Bízunk benne, hogy akár még az előző éveket felülmúlóan is sikeres egy hét áll előttünk és a táborlakók pozitív élményekkel hagyják majd el a táborunkat. Ehhez számítunk minden jelentkezőnk lelkesedésére és nyitottságára a közösen eltöltött egy hét során.

Kiss Noémi