Back to top

Új iskolabusszal kezdjük a tanévet!

Új iskolabusszal kezdjük a tanévet!

Pro Schola Mediensis: 

Nagy meglepetésben részesült a tavasz folyamán a Báthory István Általános Iskola alapítványa. Kérelemben rögzített céljának teljes mértékben fedezetet nyújtva, a magyarországi székhelyű Szerencsejáték Zrt. ülésén úgy határozott, hogy anyagilag jelentős mértékben támogatja egy új jármű megvásárlását. Az addig összegyűlt saját forrással, valamint a felajánlott € 15.000 segítsé­gével mostanra megvásárlásra is került egy mindössze néhány éves Mercedes típusú kisbusz.

Mint ismert, az alapítvány működteti azt az ingyenes iskolabusz hálózatot, mely segítségével mind a medgyesi, mind a környék magyar lakta falvaiban élő gyerekek napi szinten tudnak megyénk egyetlen magyar nyelvű intézményében tanulni. Tevékenységük elengedhetetlen ahhoz, hogy közösségünk a jövőben is fennma­radjon ezen a területen.

Az utóbbi időben azonban a rendelke­zésre álló járművek állapota jelentős mértékben leromlott, az egyik sajnos teljes mértékben használhatatlanná vált. A most megvásárlásra került új autóbusz segítségével azonban nem csak biztosítva marad az ingyenes ingáztatás további léte, de hosszú­távú megoldást fog jelenteni a gyerekek szállítására mind napi szinten az iskolába, mind a verse­nyekre és kirándulásokra egyaránt.

„Nehéz lenne szavakba önteni, mekkora segítség ez számunkra. Régóta megoldhatatlan problémát jelentett az autóbuszok állapota, az pedig, hogy ilyen szinten sikerült orvosolnunk a helyzetet, még most is kicsit felfoghatatlan számomra. Hatalmas mértékű segítség ez nekünk, amiért nem tudok eléggé hálás lenni a támogatás döntéshozói felé!” - fogal­mazott Pocan Ildikó, a Pro Schola Mediensis alapítvány elnökasszonya.

Ezúton köszönjük mind a szerkesztőség-, mind egyénenként az összes itt élő magyar érzelmű ember nevében azt a segítő kezet, melyet a Szerencsejáték Zrt. nyújtott a számunkra!

Töttösi Gergő