Back to top

XXI. Szeben Megyei Magyar Napok

XXI. Szeben Megyei Magyar Napok

Fontosabb kulturális rendezvények: 

Idén XXI. alkalommal kerül megszervezésre megyénk legnagyobb rendezvénysorozata, az immár hagyománnyá vált Szeben Megyei Magyar Napok. Ennek keretében ezúttal október 18. és 27. között várunk mindenkit programjainkkal.

Hagyományosan az évnek ezen időszaka szolgál arra, hogy közösen ünnepeljük nemzeti hovatartozásunk és együtt vegyünk részt anyanyelvi programokon, kulturális eseményeken. Fontosnak tartjuk, hogy ne csak gyökereink előtti tisztelgést jelentsenek a magyar napok, de izgalmas rendezvényeket, némi kikapcsolódást és pozitív élményeket is.

Az események összeállításakor törekedtünk arra, hogy minél változatosabb és minden korosztályt kielégítő 10 napnak nézzünk elébe. Lesznek visszatérő vendégeink, Erdély szerte népszerű előadónk és világhírű, ám errefelé kevésbé ismert fellépők is. Nem maradtak ki a palettáról a koncertek, a színház, sem az előadás vagy a bál, ráadásul az elmúlt időszakban elfeledett sportverseny is újra visszaköszön majd az idei magyar napokon.

Izgalmas másfél hétnek nézünk elébe és reméljük, hogy rendezvényeink idén is összehozzák a szebeni magyarságot. Az idei eseménysorozat is sűrűnek ígérkezik, azonban egy éve várunk arra, hogy magyar nyelvű kulturális eseményeken vehessünk részt, éppenséggel van mit bepótolni!

A magyar napok programjaival a szórványban élő magyarok mindennapjait igyekszünk színesebbé tenni. Reményeink szerint erre teremt majd lehetőséget a XXI. Szeben Megyei Magyar Napok gazdag programkínálata is, ahol bízunk benne, hogy mindenki megtalálja a hozzá legközelebb álló rendezvényt és együtt, jól fogunk szórakozni.

Az összes rendezvénysorozaton a belépés ingyenes.

Szervezők: Medgyesi Polgármesteri Hivatal, EMKE, , Gyöngyvirág Néptánccsoport és a Medgyesi MADISZ.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani támogatóinknak: a Bethlen Gábor Alapnak és Communitás Alapitványnak.