Back to top

Jónak lenni jó

Jónak lenni jó

Medgyesi MADISZ: 

Idén sem feledkeztünk meg az ünnepi karácsonyi műsorunkról. December 23 - 25én a Traube teremben és a medgyesi történelmi egyházáinknal gyűltünk össze, hogy a már-már megszokottá váló pásztorjátékunktól eltérően egy igazán szép és elgondolkodtató művet, Lev Nyikolajevics Tolsztoj Panov apó különös napja című meséjét dolgozzuk fel és adjuk elő. A színi előadást Balázs Noémi és Palea Kinga irányításával készítette el a helyi fiatalok egy lelkes csoportja.

A történet szerint az egyetlen szobácskában élő idős suszter karácsonyra készülődve magányában arról ábrándozik, milyen jó lenne Jézussal találkozni. Vágya annyira erős, hogy a szoba csendjében személyesen szólítja meg őt Jézus, és megígéri, hogy eljön hozzá. Panov apó karácsony napján türelmetlenül várja, miközben mindenkit, aki betér hozzá, megajándékozza és segít rajta. Jézus mégsem jön el, gondolja kiábrándulva, mígnem este könnyeivel küszködve ott látja szobájában mindazokat, akiken aznap segített. Az előző estéről ismerős hang ekkor megszólítja: „Miközben ezeken az embereken segítettél, velem tetted ezt”.

Az este azonban egyéb meglepetésekkel is szolgált az érdeklődők számára. Szervezetünk tagjai mintegy egy hónapon át készültek a jótékonysági vásárra, melyből a délutáni program további működését igyekszünk finanszírozni. A Báthory István Általános Iskola diákjai szavalatukkal járultak hozzá az ünnepi hangulat megalapozásához, míg a Gyöngyvirág Néptánccsoport karácsonyi kántálásával zárta a műsort.

„A karácsony nem egy dátum. A karácsony egy érzés.” Ezt az érzést szerettük volna átadni ma esti műsorunkkal mindazoknak, akik megtiszteltek minket jelenlétükkel. Köszönjük nekik, valamint minden fellépőnek!

Ezennel is köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult megszervezéséhez: támogatónknak a Bethlen Gábor Alapnak és partnereinknek.