Back to top

Tábor a Báthory István iskola diákjai számára

Tábor a Báthory István iskola diákjai számára

EMKE Szeben Megyei Szervezete: 

Idei táborunk újból célba vette a szórványban élő fiatalokat. Ez a tábor Szentegyházán zajlott le július 15-21 között. A tábor fő célja a  fiataloknak bemutatni az egészséges életmód fontosságát,  ez által felvilágosítjuk a rossz táplálkozási veszélyeiről. Más témák is voltak itt érintve, mind például a természetes kozmetikumok használata, a természetvédelem és felmerülő téma a kisebbségek helyzete és problémái is elhangzottak.  Ezek a programoknak a segítségével el szeretnénk érni. hogy olyan tudást biztosítsunk számukra, amellyel talpraesettebbek, versenyképesebbek, és magabiztosabbak lesznek a jövőben. 

Célcsoportunk a magyar iskolában tanuló diákok, akik fejleszteni szeretnék tudásukat.  

Ez által pedig azt szeretnénk elérni, hogy e kis szórvány megyében élő magyarul tanuló diákoknak plusz tudást biztosítson, felkészítve így őket arra, hogy helyt állhassanak az életben. 

Igyekeztünk sokszínű programokkal és meglepetésekkel tenni minél emlékezetesebbé ezt a közös kalandot.  Ehhez szolgál példaként többek között a természetes, csokis ajak balzsam és a fürdő bomba készítése, majd az ezt követő előadás a természetes kozmetikumok fontosságáról. Rendeztünk továbbá mini focit, csúszdázást, arcfestést, készítettünk, majd kóstoltunk vattacukrot és játszottunk sok-sok más szórakoztató játékot. 

Sporttevékenységek tekintetében is bő kínálattal álltunk elő, így volt például: méta, frizbi, aerobic, zenés torna és foci a szervezőkkel. Az esti programok közé sorolhatjuk a legviccesebb és legemlékezetesebb pillanatok: improvizált filmprodukciók, filmvetítés, karaoke est, amiből a szervezők is kivették a maguk részét és tábortűz. 

Célunk az volt, hogy a kis szórvány közösségünkben élő és tanuló magyar gyerekeknek egy olyan tudást és általános kultúrát biztosítsunk, amely segítse személyes fejlődésüket, annak érdekében, hogy minél versenyképesebbek legyenek és érett mentalitással fussanak neki az életnek.

Ez úton meg szeretnénk köszönni támogatóinknak és partnereiknek segítségüket, mely nélkül nem tudtuk volna táborunkat megszervezni (BGA Alapitvány, Szeben megye Tanácsa).