Back to top

Üléseztet Szeben megye RMDSZ Választmánya

Üléseztet Szeben megye RMDSZ Választmánya

RMDSZ Szeben Megyei Szervezete: 

Március 11-én sor került a Szeben megyei RMDSZ Választmányának ülésére, melyet a medgyesi Millennium-Ház nagytermében szerveztek meg. Az ülésen jelen volt, Orosz Csaba – RMDSZ megyei elnök, Benedek Zakariás – parlamenti képviselő, Fazekas Attila – megyei ügyvezető elnök, a megye önkormányzati képviselői és a helyi szervezetek elnökei.

 

Orosz Csaba Szeben megyei RMDSZ elnök vitára bocsátotta a közelgő március 15-i események megszervezésének helyzetét. Kitért arra, hogy a jelenlegi egészségügyi állapot miatt azt javasolja, hogy idén ne kerüljön sor olyan nagyobb méretű találkozásokra, amelyek a jelenlevőket kiteszik a megfertőzés veszélyének. A javaslata az volt, hogy minden eseményt március 14-én, vasárnap az istentiszteletek, szentmisék keretében, rövid megemlékezések segítségével ünnepeljék meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharcot.

 

Benedek Zakarias képviselő beszámolt parlamenti munkájáról, a még folyamatban lévő koalíciós egyeztetésekről, különböző minisztériumok munkájáról és programjairól és az ország idei költségvetéséről. Ugyanakkor kitért a soron következő RMDSZ Kongresszusának és Szövetségi Képviselő Tanácsának megszervezéséről, valamint a Szeben megyei Ezüstfenyő díjazott nevesítéséről.

 

A képviselő beszámolt a Szövetség törvénytervezeteiről is, különösen kitérve a speciális nyugdíjak eltörlését célzó törvényjavaslatra is. Elmondta, hogy „a Szövetség kidolgozott egy olyan tervezetet, amely lehetővé teszi minden speciális nyugdíj eltörlését, ahogy az rendjén való is, mert a jelenleg megszavazott törvény csak a parlamenti képviselők és szenátorok speciális nyugdíjait törölné, amely a speciális nyugdíjak alig 3%-át teszik ki”.