Proiectul Uniunii Europene în Mediaș: Engage, Connect, Empower
Pe 20-29 ianuarie 2021 am finalizat cu succes primul nostru proiect de mobilitate internațională online, finanțat de Erasmus + și ANPCDEFP. Au fost câte trei ore de activitate timp de zece zile, folosind platforma Zoom. Am furnizat o mulțime de informații participanților pentru a dobândi mai multe cunoștințe despre Strategia Europeană Pentru Tineret. Pentru a face instruirea mai interactivă, am folosit diverse programe, cum ar fi menti.com, jamboard, padlet și streamyard.
Proiectul trebuia să aibă loc la Mediaș în septembrie anul trecut, dar din păcate nu am putut să-l organizăm din cauza epidemiei, așa că am implementat instruirea planificată cu ajutorul platformei Zoom în nouă țări (Bulgaria, Malta, Letonia, Turcia, Lituania , Grecia, Regatul Unit, Ungaria, România) unde au fost prezenți 43 de participanți.
Proiectul Engage, Connect, Empower a avut ca scop obținerea unei înțelegeri mai profunde a strategiei europene pentru tineret. Lucrători de tineret cu experiență, educatori și manageri de proiect și-au împărtășit opiniile și experiențele cu privire la strategie.
Programul Erasmus + este programul de educație, formare, tineret și sport al Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020.
Acesta va combina șapte scheme anterioare de sprijin ale UE într-un program complex, inclusiv programul Tineret în acțiune.
Programul Erasmus + pentru tineret își propune să dezvolte abilitățile și capacitatea de angajare a tinerilor și să modernizeze educația, formarea și sistemele de lucru pentru tineri.
Raportul participanților
Evelina Lekešiutė
Proiectul de mobilitate pentru învățare „Engage, Connect, Empower” a fost primul proiect Erasmus + la care am participat online. Și, în mod surprinzător, mi-a depășit așteptările, deoarece a fost mai captivant, mai interesant și mai distractiv decât mă așteptam. Am aplicat dornică să aflu despre obiectivele strategiei pentru tineret EU, așa că mi-am atins obiectivul, iar ideile pe care le-am făcut cu alți participanți în timpul proiectului m-au inspirat, așa că doresc în cele din urmă să iau unele acțiuni și să fac cu adevărat munca pentru tineret la cel puțin în unele sfere ale strategiei.
Inesa Markevičiutė
Acest curs de instruire „Angajați-vă, conectați-vă, împuterniciți” a oferit oportunitatea de a afla despre 11 obiective reînnoite ale strategiei UE pentru tineret 2019-2027. A fost ocazia de a îmbunătăți și de a dobândi competențe precum: I - competență digitală - îmbunătățirea activității în rețea dinamică, site-uri - diferite platforme, II - competență de alfabetizare - îmbunătățirea abilităților de vorbire în public și scriere în limba străină, procesarea informațiilor, înțelegerea ideilor și opiniilor altor participanți III - competență personală, socială și de învățare a învățării (include totul) - pentru a consolida exprimarea ideilor , structurați-le și vocalizați-le pentru alții cu care discutați. În general, a fost interesant să aud experiențele și bunele practici ale altor membri despre activitățile de tineret din perspectiva țării lor.
Ieva Ivaškevičiutė
„Sunt recunoscător pentru posibilitatea de a participa la formarea Erasmus +„ Angajează-te, conectează-te, împuternicește-te! ”, A fost o oportunitate extraordinară nu numai de a dobândi noi cunoștințe despre strategia Uniunii Europene pentru tineret pentru 2019-2027, ci și pentru aprofundarea cunoștințelor mele pe unsprezece subiecte relevante, cum ar fi: societăți incluzive, sănătate mintală și bunăstare, conectarea UE cu tinerii și alții. A fost o experiență valoroasă și sper să o personalizez în practica mea. "
Balázs Boglárka
Am fost în strânsă legătură timp de 10 zile cu oameni cu minte deschisă, cu medii culturale diferite, cu puncte de vedere diferite, de la care am învățat cum să comunic într-un mod pe care fiecare participant îl înțelege. Într-un fel, a fost provocator și motivant, ceea ce m-a ajutat să-mi îmbunătățesc competențele sociale, lingvistice, culturale, precum și abilitățile mele de comunicare în limba engleză. Mobilitatea a dezvoltat în participanți importanța obiectivelor Strategiei UE pentru tineret, ne-a afectat pe fiecare dintre noi în dimensiunea profesională și ne-a oferit multe idei strategice despre modul în care putem contribui ca individ. Unul dintre obiectivele tinerilor pe care le-am discutat și pe care îl consider esențial este să acordăm atenție dialogului informativ și constructiv, care are ca scop educarea, informarea și sensibilizarea multor tineri din comunitățile locale, școli, universități. Ajută la consolidarea identității europene și crește gradul de conștientizare a valorilor europene precum drepturile omului, democrația, toleranța, egalitatea de gen și, cel mai important, crește educația în medii formale și non-formale. Pe scurt, cred că fiecare pas al contribuției noastre începe cu învățarea modului de creștere a gradului de conștientizare a tinerilor, deoarece educația este primul pas care poate depăși multe provocări sociale și de mediu din anii următori.
Kiss Endre – facilitator
Pentru mine, acum un an era aproape imposibil să organizez o mobilitate online. Eram cu adevărat sceptic, nu înțelegeam cum acest tip de învățare ar putea fi eficientă. Îmi era greu de imaginat cum aș putea interacționa corect cu oamenii în acest mediu online. Apoi, ceva s-a schimbat, într-un mod pozitiv: mi-am dat seama că putem coopera și prin platforma Zoom într-un mod foarte plăcut.
Participanții erau mereu prezenți deoarece își doreau să cunoască cât mai multe despre subiectele dezbătute, ei find foarte activi.
Surpriză, surpriză! Sunt alături de tine tot timpul și sunt activi. Putem face aproape orice cu diferitele platforme disponibile, cu ajutorul lor poti poți fi creativ și te poți și distra. Bine, o mare parte de educație interculturală lipsește din întregul proiect. Nu există pauze de cafea în care oamenii ar putea pur și simplu să împărtășească idei, nu poti vedea pe fața oamenilor dacă sunt abătuți si au nevoie de un mic impuls, nu există întâlniri sociale seara cu grupuri mici , nu este același lucru.
Oricum, sunt mulțumit de lumea online în acest moment, ajută oamenii să învețe într-un mod util și nici nu se pot plânge de mâncare sau de colegii de cameră care sforăie.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni