Back to top

Húzd rá!

Húzd rá!

Gyöngyvirág néptánccsoport: 

2007-ben új néptánccsoport alakult Medgyesen. Ovodások verődtek össze és megalakult a Gyöngyvirág néptánccsoport. Kicsik voltak, de minden rendezvényre meghívást kaptak és a meghívásoknak eleget is tettek. Teltek az évek, az ovisokból iskolások, majd tinik és felnőttek lette. Az évek során csatlakozott hozzájuk egy felnőtt csoport és utánpótlás is akad mindmáig. A csoport jelenleg négy korosztályra osztódik: ovisok, kisiskolások, tinik és felnőttek. 2020-ig csak néptánccal és népdal énekléssel foglalkozott.

            Mivel nagyon nehéz a környékről muzsikusokat toborozni, zenegépről szólt a talpalávaló. Több alkalommal szó került a csoporton belül arról, hogy jó volna saját bandát alapítani, ám senki nem értett egyetlen hangszerhez sem. Ekkor fogalmazódott meg a kérdés, hogy volna-e a csoporton belül olyan személy, aki szeretne egy hangszeren játszani. Nagy volt az érdeklődés. Majdnem minden korosztályból volt pár személy, aki szivesen megtanult volna egy hangszeren játszani.

            Ez segítség nélkül nem valosulhatott volna meg. Jött a segítség Kovásznáról. 2020. januárjában beindult az oktatás.  István Ildikó tovább képezte a jó hangú dalosokat és egyben bővítette  a csoport népdal repertuárját .  Mihály Pál és Mihály Zsolt a hegedűt,  Lőrinczi Zsolt a brácsát, Kerezsi Csongor pedig a nagybőgőt szerettették meg.

            Köszönet oktatóinknak, aki távolságot és fáradságot féretéve eljöttek minden egyes leszögezett próbára és nagy hozzáértéssel és szakértelemmel adták át tudásukat. 

            Nem utolsó sorba köszönet a Communitas Alapítványnak, akinek a támogatása nélkül nem jöhetett volna létre ez a nagyon fontos lépés a Gyöngyvirág néptánccsoport haladásában.