Back to top

Jelentkezz népszámosnak, kitöltéssegítő önkéntesnek!

Jelentkezz népszámosnak, kitöltéssegítő önkéntesnek!

Segítsd az online kitöltést 2022. március 15. és május 15. között!

A 2022-es romániai népszámlálás egyik pozitív változása, hogy végre önállóan, az interneten keresztül is kitölthetjük a kérdőívet. Ehhez azonban sokaknak segítségre lesz szüksége, a kérdések megválaszolása ugyanis még magyar nyelven is bonyolultnak tűnhet, ha az embernek nincs kellő gyakorlata az internetes kérdőívek vagy űrlapok kitöltésében.

Ez a probléma sokakat érint. Az elmúlt hónapokban több felmérést is készítettünk, amelyekből kiderült, hogy 100 személy közül csupán 15 rendelkezik mindazokkal az ismeretekkel és készségekkel, amelyekkel a népszámlálási kérdőív gond nélkül kitölthető.

Az a célunk, hogy ezt a tapasztalt 15%-ot összekössük a kitöltési segítségre szoruló többséggel.

       Mikor és hogyan segíthetsz?

  • Ettől a perctől akár a népszámlálás végéig. Kövesd a népszámlálással kapcsolatos megbízható információkat a Népszámlálás.ro különböző felületein. Kerülj képbe és hozz képbe másokat is: biztasd a rokonaidat és ismerőseidet, hogy vegyenek részt a népszámlálásban – lehetőleg az online önkitöltéses szakaszban!
  • Március 15-én. Pontosabban a népszámlálás első napjaiban töltsd ki a saját családod kérdőívét! Ha szükséges, ebben oktatóanyaggal, call centeren és chatboton keresztül is segítünk, hogy aztán te is segíthess másoknak.
  • Tavasszal. A népszámlálás több szakaszra oszlik, az online önkitöltés időszaka 2022. március 14-től május 15-ig tart. Ebben a két hónapban számítunk rád. Segíts szüleidnek, idősebb rokonaidnak, közelebbi és távolabbi ismerőseidnek, azoknak, akik támogatást kérnek az online kérdőív kitöltésében!