Back to top

Modern iskola

Modern iskola

Báthory általános iskola: 

A 2021-2022-es tanév a megújulás és a változás éve volt. Idén „új ruhákba” öltözött a medgyesi Báthory István Általános Iskola.  Az intézményben hosszú ideje nem történt ilyen jellegű beruházás.

 Az iskolánk tanulói,  a tanév második félévét már szebb, új, modern környezetben kezdték meg. Minden egyes tanteremben újakra cseréltük az asztalokat, székeket. (Összesen 120 új asztalt és 120 széket cseréltünk).

Minden osztálytermet  mágneses táblákkal, interaktív táblákkal, videoprojektorokkal, vetítővászonokkal, és más interaktív okostehnikai termékekkel szereltük fel (laptopokkal, szoftverekkel).

Iskolánk színesebb, kedvesebb, vonzóbbá vált nemcsak a gyerekek, hanem a peadagógusok számára is.  Most már büszkén mondhatjuk, hogy a megyén egyik legmodernebb iskolája lett a medgyesi Báthory István Általános Iskola.

Az új okostehnikai felszerelések lehetőséget nyújtanak tanárainknak, hogy korszerű órákat tarsanak, hiszen az okatásnak lépést kell tartania a világgal, ugyanis egy „jó” iskola, egy „jó” tanár az életre készíti fel a gyerekeket – a digitális ismeretek pedig ma már nélkülözhetetlenek a boldoguláshoz.

A modern oktatási eszközök komplex oktatási megoldásokat kínál a diákok digitális kompetenciáinak fejlesztésére, amik a XXI. században elő ember számara pont annyira fostosak mint az írás- olvasás.

Hálásak vagyunk, hogy szert tettünk a sok innovatív eszközökre, az új modern bútorzatra, és reméljük, hogy iskolánk  ezen „új arculata” hangulatosabbá varázsolja iskolánk oktatási folyamtát.

Köszönettel tartozunk mindazoknak akik lehetővé tették iskolánk felújítását. Első sorban a medgyesi Romgaz állami gázvállalatnak, akiknek támogatásuk lehetővé tették ezt az óriási befektetést. Ugyanakkor hálával tarozunk a medgyesi MADISz tagjainak, akik mindig és mindenben mellettünk vannak.