Back to top

Önkéntesekkel segít a MIÉRT az ukrajnai bajbajutottakon

Önkéntesekkel segít a MIÉRT az ukrajnai bajbajutottakon

Medgyesi MADISZ: 

A Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) március elsejétől kezdődően önkéntes csapatokkal siet az ukrajnai bajbajutottak megsegítésére.

A máramarosszigeti határátkelőnél zajló humanitárius mozgalmakhoz becsatlakozva, a MIÉRT tagszervezetei külön 5 fős csapatokat szerveznek ki az adománygyűjtés adminisztrációs feladatainak elvégzésére, továbbá a fiatal önkéntesek besegítenek a csomagok szállításában, be- és kipakolásában.

Március első napjaiban a Szilágy Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (SzIT) tagjai utaznak a határra, pénteken váltják őket a szatmári fiatalok (a Szatmári Ifjúsági Egyeztető Tanács részéről), majd a jövő hetet a HÁRIT önkéntesei (Háromszéki Ifjúsági Tanács) kezdik. A későbbiekben csatlakozni fognak a Bihar, Maros és Szeben megyei, valamint udvarhelyi, kolozsvári fiatalok is.

Kovács Miklós, a Szilágy Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács alelnöke hétfőn reggel érkezett csapatával a máramarosszigeti határhoz: „Az elmúlt két év megedzett bennünket, hiszen a járvány hevében időseknek segítettünk és véradást szerveztünk. Bár szomorú események következtében vagyunk itt, jó érzés segíteni és felemelő érzés látni azt a szolidarizációt, amelyet a fiatalok körében tapasztaltunk az elmúlt napokban. Mindannyian bízunk a békében.”

A SzIT fiataljai továbbá videóban is beszámoltak a tapasztalatokról, ez itt érhető el.

A MIÉRT minden olyan fiatal csatlakozását szívesen fogadja, aki a helyszínen néhány nap erejéig segíteni tud. Jelentkezni a MIÉRT Facebook-oldalán, az office@miert.ro e-mail címen, vagy a 0770186221-es telefonszámon, illetve bármelyik területi ifjúsági szervezetnél lehet.