Back to top

Minden magyar gyermek számít

Minden magyar gyermek számít

Báthory általános iskola: 

Válassza Ön is a magyar oktatást gyermekei számára!

Adja meg a lehetőségét annak, hogy magyar közösségben nevelkedhessen, megismerhesse kultúránkat, hagyományainkat és tovább adhassa a soron következő generációknak. Minden szülő a legjobbat akarja gyermeke számára. A magyar oktatás számos előnnyel jár:

• Legkönnyebben anyanyelvünkön tanulunk, ez bizonyított tény.

• A magyar nyelvű oktatást számos alapítvány, anyaországi közintézmény támogatja a délutáni oktatás, a tehetségápolás vagy felzárkóztatás számos formájában

 • Téves az, hogy a magyar oktatás hátrány lenne.

• Aki magyar iskolába jár, ugyanúgy megtanulhat románul. • Aki magyar óvodába jár és magyar nyelvű elemi iskolába iratkozik, az a későbbiekben is minden szinten magyarul végezheti a tanulmányait, beleértve az egyetemi okta

 

Miért tanuljunk magyarul?

Tanulni leghatékonyabban, legkönnyebben és legsikeresebben anyanyelvünkön lehet. Magyar anyanyelvű gyermek sokkal jobban boldogul magyar tannyelvű iskolában, sokkal hamarabb illeszkedik be és otthonosabban mozog ebben a környezetben. Aki nem magyar iskolába jár, bár anyanyelve magyar, annak nyelvismerete nem teljesedik ki, hiányos marad, szegényes lesz.

 

Magyarul tanulni előny, nem hátrány

Aki magyar óvodába jár és magyar nyelvű elemi iskolába iratkozik, az a későbbiekben is minden szinten magyarul végezheti a tanulmányait, beleértve az egyetemi oktatást. Eközben pedig nem veszít semmit, hiszen minden szinten hangsúlyosan jelen vannak azok a tantárgyak és foglalkozások, amelyek segítségével megtanulhat románul. A magyar nyelvű oktatást számos alapítvány, anyaországi közintézmény támogatja a délutáni oktatás, a tehetségápolás vagy felzárkóztatás számos formájában. Magyarságunkhoz hozzátartoznak azok a kulturális értékek, amelyeket szintén identitásunk biztosít: a zene, az irodalom, a népköltészet, a mesevilág és a magyar történelem ismerete.