Back to top

Ismét nyár, ismét Úszótábor

Ismét nyár, ismét Úszótábor

Medgyesi MADISZ: 

 

A Kisebbségek Európája projekt keretében a Medgyesi MADISZ által, tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a nyári Úszótábor, 2022. augusztus 1. és 7. között. Idén is közel 70 fiatal jelentkezését várjük Szeben megye különböző településeiről, a tábor helyszíne idéntől a Kovászna megyei Csomakörös lesz.

A jelentkezési határidő 2022. június 20. A jelentkezés a táborban online formanyomtatvány segítségével történik, célunk elérni azt, hogy a tábor megszervezése minél kisebb karbonlábnyommal valósuljon meg.

Idén is készülünk meghívott vendégelőadókkal, akik többek közt a környezetvédelemmel, önkéntességgel kapcsolatos témákról fognak előadást tartani. A program összeállításakor igyekeztünk odafigyelni annak sokszínűségére, így az előadásokon túl lesznek érdekes csapatjátékok, kézimunka, úszás, egyéb foglalkozás és meglepetések. A résztvevők nem csak tanulásban és játékban vehetnek majd részt, hanem izgalmas versenyekben is megmérkőzhetnek egymással.

A fiatalok idén is sok kihívás elé néznek, ugyanis egy hétig csapatban kell majd dolgozniuk, hogy megoldják a rájuk váró feladatokat. Szükség lesz kreativitásukra, leleményességükre, néhol erejükre és ami a legfontosabb a csapatszellemre, a nyitottságra és az egymásra való odafigyelés képességére. Célunk, hogy egy összekovácsolt társaságként kikapcsolódjanak, jól érezzék magukat és maradandó élményekben gazdagodjanak.

A szervezési folyamatok már elkezdődtek, teljes gőzzel haladnak, célunk elsősorban az, hogy megszervezésre kerüljön a tábor, viszont legfontosabb számunkra az, hogy a fiatalok felejthetetlen élményekkel maradjanak. A pályázati időszakban vagyunk, ennek során a források lehívása fontos, annak érdekében, hogy a jelentkezők mindössze egy jelképes összegért részt tudjanak venni az egy hétig tartó táborban, biztosítva nekik az utazást, a szállást, az étkeztetést, a díjakat, az előadókat és sok más meglepetést.” számolt be Balázs Botond a tábor főszervezője.

Bízunk benne, hogy akár még az előző éveket felülmúlóan is sikeres egy hét áll előttünk és a táborlakók pozitív élményekkel hagyják majd el a táborunkat. Ehhez számítunk minden jelentkezőnk lelkesedésére és nyitottságára a közösen eltöltött egy hét során.

 

Medgyesi MADISZ csapata

Jelentkezni itt lehet: https://forms.gle/TWJDXxKNJSPDssyd8