Back to top

XIX. Vándorcsizma Néptáncfesztivál

XIX. Vándorcsizma Néptáncfesztivál

Fontosabb kulturális rendezvények: 

Idén XIX. alkalommal kerül sor a már hagyománnyá vált Vándorcsizma Néptáncfesztiválra. A fesztivál szeptember 17-én kerül megszervezésre Medgyesen a Greweln Parkban.

Szeptember 17-én 13 órától a hagyományos felvonulással kezdjük programunkat a Millennium Háztól a Polgármesteri Hivatalig ezt követően 14 órától a fesztivál helyszíne a Greweln Parkba költözik.A fellépőink Magyarországról, Hargita megyéből, Maros megyéből, Fehér megyéből és Szeben megyéből érkeznek. A néptáncon kívül a már hagyománnyá vált gulyásfőző verseny is része a fesztiválnak, amelyre hat csapat jelenkezet, 400 liter gulyást fognak elkészíteni. A versenyző csapatok főztjét három mesterszakács fogja kiértékelni. A rendezvény ideje alatt, az elkészült gulyást az érdeklődők megkóstolhatják.

A fesztivál ideje alatt jurta látogatható és az íjászbemutatóra kerül sor, a Losonczy István Hagyományőrző és Sportegyesület segítségével. A gyerekek biztosan nem fognak unatkozni ezen a rendezvényen, mert különféle izgalmas programokkal készültünk. A fesztivál ideje alatt lesz hagyományos kézműves vásár, zsíros kenyér kóstoló, pogácsa, kürtőskalács, lángos és sok más finomság. Az esti táncház előtt két koncertre kerül sor.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a 19. Vándorcsizma Néptáncfesztivál partnereinek, finanszírozóinak és támogatóinak: Medgyes Polgármesteri Hivatala, Szeben Megye Tanácsa, Nagyszebeni Astra Múzeum, Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Communitas Alapítvány, S.C. Meditur S.A., S.C. ECO-SAL S.A., ELDI Pékség, OTP Bank Románia, Nagy-Küküllő kulturális és közéleti havilap, Contrast-Publicitate.

 

Program:

13:00 – Felvonulás népviseletben a Millennium-Háztol

14:00 – Hivatalos megnyitó a Greweln Parkban

14:15 – Kézműves vásár, gyerekfoglalkozások, íjászat és jurta bemutató

14:15 – Néptánc előadások

16:30 – Gulyásfőző verseny eredményhírdetés

17:30 – Koncert Lilium acoustics

18:30 – Koncert Dinamic

20:30 - Táncház