Back to top

Ösztöndíj átadás Medgyesen

Ösztöndíj átadás Medgyesen

Medgyesi RMDSZ Szervezet: 

A szeptemberi iskolakezdést követően külhoni magyar iskolakezdők ezreit köszönti a Rákóczi Szövetség, szüleiknek kifejezve elismerését és köszönetét a magyar iskolaválasztásért. 

Az iskolakezdőknek szeptember és december között több száz helyszínen ünnepélyesen adják át a Szövetség munkatársai a magyarországi társadalom összefogását és megbecsülését jelképező ösztöndíjat. A Magyar Iskolaválasztási Program mögött széleskörű társadalmi összefogás jött létre. A támogatók között félezer magyarországi önkormányzat, magánemberek, közéleti személyiségek és alapítványok sorakoztak fel.

2022. október 4-én a medgyesi Millennium-Házban ünnepi összejövetelre került sor. Nagyszebenből, Medgyesről és Erzsébetvárosról érkeztek diákok, szülők és nagyszülők egyaránt. A medgyesi Báthory István Általános Iskola igazgatója, Foszner-Korodi Ildikó és az előkészítő osztály tanitónője, Todor Nyárádi Zsuzsa is jelen voltak az ösztöndíj átadáson. 

Az eseményt Balázs Botond a medgyesi RMDSZ elnöke nyitotta, aki elmondta „Pár éve kapcsolódtunk be abba a mozgalomba, amely a Rákóczi Szövetségnek köszönhetően jött létre. Minden évben segítünk azóknak a szülőknek, akik a magyar iskolát választották a gyerekeiknek, akár ajándékkönyvekkel, munkafüzetekkel, ezt a kezdeményezést bővíti a Rákóczi Szövetség az iskolatáska és ösztöndíj programmal”.

Ugyanakkor az ünnepélyes átadást szebbé tették a medgyesi Báthorys előkészítő osztályos diákok rövid kis műsorukkal. 

Ezuton is köszönjük a szülőknek, nagyszülőknek, pedagógusoknak és mindazoknak, akik azon munkálkodnak, hogy versenyképes, modern színvonalas magyar oktatás legyen Medgyesen, Szeben megyébe.