Back to top

Véget ért a XX. Vándorcsizma Néptáncfesztivál - Felejthetetlen élményekkel zárult a rendezvény

Véget ért a XX. Vándorcsizma Néptáncfesztivál - Felejthetetlen élményekkel zárult a rendezvény

Fontosabb kulturális rendezvények: 

XX. alkalommal zárult a Vándorcsizma Néptáncfesztivál Medgyesen, ahol idén is felejthetetlen élményeket szereztek a résztvevők. A június 10-én megrendezett esemény a Greweln Parkban került lebonyolításra, és a helyszínnek köszönhetően mindenki számára kivételes hangulatot nyújtott.

 

A napot a hagyományos felvonulás indította a Millennium-Háztól egészen a Polgármesteri Hivatalig, amelyet izgalmas programok követtek a fesztivál területén a Greweln Parkban. Az erdélyi megyékből érkező fellépők néptáncukkal elbűvölték a közönséget, miközben a gulyásfőző versenyre benevezett csapatok főzőtudományukat mutatták be. Az ínycsiklandó gulyások kóstolása minden érdeklődő számára rendelkezésre állt.

 

A gyermekek sem unatkoztak, hiszen számos izgalmas program várta őket. A hagyományos kézműves vásár mellett lehetőség nyílt kóstolni kürtőskalácsot, lángost és más ínycsiklandó falatokat. Az est folyamán két koncert is színesítette a programot, amelyek után táncház került megrendezésre.

 

Az eseményt a Medgyesi MADISZ, a Szeben megyei RMDSZ, a Szeben megyei EMKE és a Gyöngyvirág néptánccsoport szervezte, akiknek köszönhetően idén is felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk.

 

Köszönjük mindazoknak, akik részt vettek a XX. Vándorcsizma Néptáncfesztiválon, és hozzájárultak ennek a hagyományos rendezvénynek a sikeres megvalósításához. Várunk mindenkit szeretettel a következő évben is, hogy együtt ünnepeljük a néptánc és a kultúra szépségét.

 

Az esemény partnerei, támogatói Medgyes Polgármesteri Hivatala, Szeben Megye Tanácsa, az OTP Bank Románia, a Transgaz Rt., a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a Communitas Alapítvány és a Bethlen Gábor Alap.