Back to top

Kémeri Attila a Szeben megyei RMDSZ újonnan kinevezett Ügyvezető elnöke

Kémeri Attila a Szeben megyei RMDSZ újonnan kinevezett Ügyvezető elnöke

RMDSZ Szeben Megyei Szervezete: 

Kémeri Attila már 2013 óta dolgozik a Romániai Magyar Demokrata Szövetségért. Ebben az időszakben elsősorban az Eurotrans Alapítvány honosítási feladatai hangsúlyosabbak. Attila fiatal, lelkes és olykor talán túlzottan is elszánt személyiségével hamar felhívta magára a figyelmet. Nem meglepő tehát, hogy 2016-ban őt választották a Szeben Megyei Magyar Ifjúsági Egyeztető Tanács elnökévé.

Ez a megbízatás számos ajtót nyitott meg számára. A Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) rendszerében szerzett tapasztalatai alapvetően formálták szakmai és vezetői képességeit. Mint projektmenedzser, a megye három legnagyobb eseményének szervezéséért felelt. 2018 és 2023 között két SZKT mandátumot is kapott, a MIÉRT ajánlásával, ami tovább erősítette pozícióját a magyar ifjúsági életben. Emellett tagja lett a medgyesi RMDSZ választmányának is.

2023 augusztusában a Szeben megyei RMDSZ elnöke fontos döntést hozott: Kémeri Attilát nevezte ki ügyvezető elnöknek. Ez az új szerep óriási kihívást és felelősséget jelent számára, különösen tekintettel a 2024-ben esedékes négy választásra. Ismerve Attila elszántságát és hozzáértését, biztosak lehetünk benne, hogy a Szeben megyei magyar közösség érdekeit a legjobb tudása szerint fogja képviselni, különösen anépszámlálási adatok fényében.

Ebben az új kihívásban is a korábbi években szerzett tapasztalataira és a megyei csapat támogatására támaszkodik. Kémeri Attila elszántsága, tapasztalata és vezetői képességei garantálják, hogy sikerrel vegye az előtte álló akadályokat, és képviselje a Szeben megyei magyar közösség érdekeit.