Back to top

Europa Minorităților ediția a XII-a

Europa Minorităților ediția a XII-a

Medgyesi MADISZ: 

Asociația UTDM Mediaș a organizat în cadrul proiectului Europa Minorităților, pentru a douăsprezecea oară Tabăra de Înot, de data aceasta în Vlăhița, județul Harghita cu participarea unui număr de 50 de tineri maghiari din județul Sibiu.

Tabăra nu s-a concentrat doar pe înot, ci a oferit participanților o serie variată de programe. Printre activitățile centrale s-au numărat prezentări precum "Provocările generației Z" Dr. Guld Ádám și "Generația noastră, responsabilitatea noastră" de la Szilágyi Dóra. Tinerii au avut, de asemenea, oportunitatea de a participa la jocuri de echipă, escape room, paintball și diverse activități sportive, cum ar fi înotul, fotbalul, frisbee și războiul numerelor.

În special, programele de seară au oferit momente de neuitat pentru participanți. De la proiecții de filme, la înot nocturn și teatru de improvizație, fiecare a putut găsi ceva pe placul său. Tabăra s-a încheiat cu un foc de tabără.

Înotul a continuat să joace un rol central în viața taberei. Începătorii au învățat bazele înotului, în timp ce cei avansați s-au bucurat de activități acvatice captivante, cum ar fi polo-ul de apă.

Realizarea taberei a fost susținută de mai mulți parteneri. Mulțumiri speciale se aduc Consiliului Județean Sibiu, Fundației Communitas, Fundației Bethlen Gábor și UDMR.

„A fost o mare bucurie pentru noi să primim feedback pozitiv nu doar de la tineri, ci și de la părinți. Mulți ne-au mulțumit pentru experiențele pozitive pe care copiii lor le-au avut anul acesta. Obiectivul central al taberei, acela de a întări folosirea limbii materne printre copii, s-a îndeplinit cu succes, dat fiind că participanții au trăit o săptămână în cadrul unei comunități maghiare." – a declarat Balázs Botond, președintele UTDM Mediaș.

Echipa UTDM Mediaș