Back to top

Vidéki fiatalok a Kincses Kolozsváron

Vidéki fiatalok a Kincses Kolozsváron

Küküllőalmás: 

2023. augusztus 8-án a küküllőalmási és somogyomi fiatalok számára kirándulást szerveztünk. Első utunk a tordai sóbányába vezetett. Megcsodáltuk a több száz éves múlttal rendelkező turisztikai központot és gyógyhelyet. Ezek után Kolozsvárra indultunk, megtekintettük Mátyás király szülőházát, Kolozsvár legrégebbi emeletes házát, amely gótikus stílusban épült. 

A következő állomásunk a Farkas utcai református templom volt és a szomszédságában található Református Kollégium. Ez az intézmény személyes vonzattal is bír, hiszen én is ennek az iskolának a diákja lehettem a 2000-2004 esztendők között. Ez jelentette számomra a tanulást, otthont, biztonságot, barátokat.

Az alma materben való nosztalgiázás után visszatértünk a Főtérre, megcsodáltuk Mátyás király szobrát és betértünk az újonnan felújított Szent Mihály római katolikus templomba is. 

Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusán Dr. Kőrösi Viktor Dávid vezető konzul fogadott bennünket, aki röviden mesélt nekünk a konzulátus szerepéről és a konzulok feladatköreiről is. 

Ezek után a Főtért elhagyva a fellegvárra mentünk, ahol megtekintettük a KVSC (CFR) 1907 focicsapat stadionját és az elmúlt években elnyert trófeákat is. Ezt követően kisétáltunk ahhoz a kilátóhoz, ahonnan a legszebb panoráma nyílik a Kincses városra.

A kirándulás célja az volt, hogy egymást és magyar kultúránk értékeit jobban megismerjük, valamint, hogy megerősödjenek vallási és nemzeti identitásunk kötelei. Hiszem azt, hogy gyermekeink soha nem fogják elfelejteni ezt az egyház által szervezett kirándulást, melynek megvalósításáért köszönetet szeretnénk mondani az RMDSZ Communitas Alapítványának.

 

Hajdú-Nagy István református lelkész

Küküllőalmás-Somogyom