Back to top

Legsikeresebb Szeben Megyei Magyar Napok

Legsikeresebb Szeben Megyei Magyar Napok

Fontosabb kulturális rendezvények: 

Megérkeztünk az október 20-29. között szerevezett XXV. Szeben Megyei Magyar Napok végéhez. A tíz napos eseménysorozaton igyekeztünk minden korosztály számára megfelelő programmal szolgálni, ami elnyerhette mindenki tetszését.  A visszajelzések alapján elmondhatjuk, hogy talán az eddigi legsikeresebb rendezvénysorozatot hagyjuk magunk mögött. 

Az ünnepélyes megnyitóra október 20-án került sor a medgyesi Traube teremben, ahol a Pécsi Harmadik Színház és Moravetz Produkció Közjegyző az emeleten című vígjátékát tekintették meg a résztvevők.

A már megszokott asztalitenisz és focibajnokság mellett, új sporteseményeken is részt vehettek az érdeklődők, mint például EAFC24 bajnokságon és a horgászversenyen, amelyek óriási népszerűségnek örvendhettek. 

Az óvodások és kisiskolások sem unatkoztak. Az Aranykapu Bábszínház szórakoztatta a gyerekeket a Paprika Jancsi című előadásukkal.

Kiemelkedő események közé sorolható a pénteki kvízest. A játékot Kovács Zsolt világrekorder vezette, a résztevő csapatok pedig az időutazás témakörben mérhették össze tudásukat. A kérdések megválaszolásához szükséges volt a jó hangulat, humorérzék és persze a tudás.

Ugyancsak nagy sikert aratott a Szüreti Kosaras Bál. A mulattság koraestétől hajnalig tartott, a táncparkett pedig egyszer sem maradt üresen. Tánc mellett tombolahúzásra is sor került, ahol a szerencsés nyertesek érdekesebbnél érdekesebb ajándékokat vihettek haza. 

Október 29-én nevetéssel és jó hangulattal zárult az eseménysorozat Szép Bence humorista előadásával.

A szervezők köszönetet mondanak mindazoknak, akik részt vettek az eseményeken, és hozzájárultak a XXV. Szeben Megyei Magyar Napok sikeréhez. Idén is bizonyossá vált, hogy a magyar közösség Szeben megyében továbbra is él. Ahogy Balázs Botond főszervező beszédében elhangzott: „Ez a rendezvény nem csak a múltról, hanem a jelenről és a jövőről is szól. Együtt alkotjuk meg a közösségünket, és együtt ünnepeljük kultúránkat. Büszkék vagyunk arra, ami vagyunk, és ami leszünk. Találkozunk jövőre!

Ezúton köszönjük meg támogatóinknak, partnereinknek, akik nélkül ez az esemény nem jöhetett volna össze: Medgyes Polgármesteri Hivatala, Szeben Megye Tanácsa, Communitas Alapítvány, Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Bethlen Gábor Alap, Nemzeti Együttműködési Alap, Kiskapus Polgármesteri Hivatala és nem utolsó sorban történelmi egyházaink.

Az esemény szervezői: a Szeben megyei RMDSZ, a Medgyesi MADISZ, a Gyöngyvirág Néptánccsoport és az EMKE Szeben megyei szervezete.

A szervezők