Back to top

Búcsú a tanévtől

Búcsú a tanévtől

Báthory általános iskola: 

A Báthory István Általános Iskola ünnepélyes tanévzárója

 

2024. június 21-én tartotta meg évzáró ünnepségét a Báthory István Általános Iskola, ezzel hivatalosan lezárva a 2023-2024-es tanévet. Az évzáró kellemes, vakációs hangulatban zajlott, amit az iskolai udvaron tartottak meg, ahol a diákok, pedagógusok, szülők és hozzátartozók egyaránt örültek egy újabb iskolai év sikeres befejezésének. Az esemény tele volt mosollyal, nevetéssel és meghitt pillanatokkal, melyek tökéletesen megalapozták a közelgő nyári szünet örömét és izgalmát.

Az ünnepség Foszner-Korodi Ildikó igazgató szívhez szóló köszöntőjével vette kezdetét, melyben méltatta a tanév során elért eredményeket és megköszönte a pedagógusok, diákok és szülők áldozatos munkáját. Az igazgató szavai után városunk egyházi elöljárói szóltak az egybegyűltekhez, akik a nevelés fontosságát hangsúlyozták beszédükben. Kiemelték, hogy az ifjúság testi, lelki és szellemi fejlődése elengedhetetlen a jövőnk szempontjából. Felszólalásukban kihangsúlyozták, hogy közösségünk számára az iskola egy igazi kincslelő hely, ahol a tanárokra és szülőkre hárul az a nemes felelősség, hogy megtalálják és kitermeljék a jövő generációk gyémántjait.

A medgyesi RMDSZ képviseletében Balázs Botond szólalt meg. Beszédében megerősítette, hogy a helyi RMDSZ számára kiemelt fontossággal bír a medgyesi magyar oktatás, és biztosította a jelenlévőket arról, hogy az RMDSZ továbbra is feltétel nélküli támogatásban részesíti az oktatási intézményt. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az RMDSZ elkötelezett a jövő generációjának nevelése iránt, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a diákok a lehető legjobb körülmények között tanulhassanak. A diákok számára pedig egy eseményekben, szórakozásban és táborozásban gazdag vakációs programot vázolt fel, amely garantálja, hogy a nyári szünet alatt is élményekben gazdag, tartalmas időt tölthessenek el.

Ezt követően Foszner-Korodi Ildikó igazgató lépett ismét a mikrofonhoz, hogy köszönetet mondjon a gyerekeknek és szülőknek egyaránt a kitartásért és a szorgalmas munkáért. Kiemelte, hogy az előző, kihívásokkal teli iskolai évekhez képest a 2023-2024-es tanév kiszámíthatóbb és stabilabb volt, ami jelentősen hozzájárult az eredmények javulásához. Értékelésében az idei iskolai évet sikeresnek könyvelte el, hiszen kicsik és nagyok egyaránt igyekeztek megfelelni a kihívásoknak és elvégezni a feladataikat. Rámutatott, hogy voltak diákok, akik kimagasló eredményeket értek el, mások szorgalmasan dolgoztak, és bár egyeseknek több próbálkozásra lesz szükségük, az idei év tapasztalatai alapján sokkal jobb eredményekre számíthatnak a következő tanévben.

 

A díjkiosztás során a tanítónők, osztályfőnökök és tanárok könyvjutalmakat adtak át a legszorgalmasabb diákoknak, elismerve egész éves kitartó munkájukat. Idén is külön méltatták azokat a tanulókat, akik versenyeken és tantárgyversenyeken bizonyították tudásukat és rátermettségüket. Az elismeréseket nagy taps kísérte, a diákok boldogan vették át jutalmaikat, melyek nemcsak tanulmányi sikereiket, hanem szorgalmukat is tükrözték. A pedagógusok méltatták az elért sikereket, és bátorították a diákokat, hogy a jövőben is hasonló elhivatottsággal folytassák tanulmányaikat. A könyvjutalmak nemcsak a tudás, hanem az inspiráció forrásai is lesznek a nyári szünet alatt, emlékeztetve a diákokat arra, hogy erőfeszítéseik értékelve vannak.

Véget ért egy újabb hosszú és fáradalmas tanév, és most elérkezett a jól megérdemelt nyári szünet, a boldogság és szabadság időszaka. Diákjainknak és pedagógusainknak egyaránt köszönet jár a kitartásukért és szorgalmas munkájukért az elmúlt évben. Mindannyiuknak élményekben és kalandokban gazdag vakációt kívánunk, amely során feltöltődhetnek és pihenhetnek. Várjuk, hogy szeptemberben egészségben és tettre készen találkozhassunk a tanévnyitó ünnepségen, és újult erővel vágjunk bele az új tanév kihívásaiba.

Szőke Zoltán