Back to top

Ünnepi Istentisztelet és koszorúzás az 56' os forradalomban elesettek tiszteletére

Ünnepi Istentisztelet és koszorúzás az 56' os forradalomban elesettek tiszteletére

Medgyesi RMDSZ Szervezet: 

Október 22-én, vasárnap 10 órától, ünnepi Istentisztelettel és koszorúzással emlékeztünk meg Medgyesen, az 1956’-os s forradalomban üdlöztetést szenvedettekre és elesettekre.

Az ünnepi istentiszteletet Székely Zoltán református tiszteletes celebrálta. Ezt követően Balázs Béla Attila, az RMDSZ Szeben Megyei Szervezetének elnöke, Winkler Gyula, Európai Parlamenti képviselő és  Csige Sándor konzul mondott ünnepi beszédet.

A koszorúzásra a református templom udvarán található, 1977-ben állított kopjafánál került sor, ahol Winkler Gyula, Európai Parlamenti képviselő és Balázs Béla Attila helyezte el az első koszorút, a Szeben Megyesi RMDSZ részéről. Őket követően, Orosz Csaba és Csifó Levente, a Medgyesi RMDSZ és az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Szeben Megyei Szervezetének képviseletében helyezték el koszorúikat. Végezetül Csige Sándor konzul, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának képviseletében helyezte el koszorúját és hajtott fejet a hősök emlékének tiszteletére.  

A medgyesi Báthory István Általános Iskola diákjai Tódor – Nyárádi Zsuzsanna felkészítésében, prózai műsorral tették még meghittebbé a megemlékezést. Az esemény szeretetvendégséggel zárult.
 

 

Ferencz Klaudia

 

 

,,...ezerkilencszázötvenhat, nem emlék,

nem múlt vagy nékem, nem történelem,

de húsom-vérem, lényem egy darabja,

szívem, gerincem – kijöttél velem

 

az irgalmatlan mindenségbe, hol a

Semmi vize zubog a híd alatt

és korlát nincs sehol sem – életemnek

te adtál értelmet, vad álmokat...”

 

(Faludy György – 1956, Te csillag)