Back to top

Borról álmodik a királylány?!

Borról álmodik a királylány?!

Fontosabb kulturális rendezvények: 

Álmodj királylány...és még sok más jól ismert zeneszám csendül majd fel a XVIII. Vándorcsizma Néptáncfesztivál keretén belül megrendezett Homonyik Sándor koncerten.

Homonyik Sándor, pályafutását a Golf zenekarral kezdte, amikor a Magyar Televízió Pulzus című tehetségkutató versenyét megnyerte, majd ennek köszönhetően számos rockoperában szerepelt, mint például a Sztárcsinálók vagy a Jézus Krisztus Szupersztár. 1988-ban megszületett az Álmodj királylány című dal, amelynek köszönhetően elnyerte az év dala cím mellett az év legjobb férfi énekesének díját is. Vikidál Gyulával való munkájának gyümölcseként egy nagysikerű duett mellett létrejött egy nagylemez, ami 1989-es év lemezsikere volt. Szólólemezei is sikeresnek bizonyultak, amelyeken olyan dalok csendülnek fel, mint Légy hű örökre, Kóborló szív vagy Sose búcsúzz el. Szólólemezeire Miklós Tibor mellett Demjén Ferenc is írt pár dalszöveget. Külön öröm számára, hogy a határon túl is szeretik a dalait. Nagyon sokáig szeretne még örömet szerezni azoknak, akik szeretik és értékelik azt amit csinál.

A mindig vidám hangulatot teremtő Vivat Bacchus a kulturált borfogyasztás és a mulatozás igéjét saját szerzeményű bordalokba öntve lépett be a köztudatba. 2001-ben alakult együttes az évek során bejárta Európát és a világot, hozzájárulva ezzel a magyar bor jó hírének, nemzetközi elismertségének tovább erősödéséhez. Repertoárukban fölfedezhető a népi folklóron kívül sok más stílusirányzat is, mint például jazz, blues vagy rock and roll,- mint bordal! Ez pedig azért lehetséges, mert dalaik túlnyomó része saját szerzemény. Esetenként híres magyar költők megzenésített boros versei, de főleg saját versek, mesék kerülnek megzenésítésre, hogy a mindenkori nagyérdemű egy új, egészen egyedi és sajátos stílusban megírt dallamvilágba csöppenve kóstolhasson bele a magyar bordal pártatlanul fűszerezett világába.

Munkájukra az évek folyamán több elismert előadó is felfigyelt. Ákos „Még Közelebb” című dupla platinalemezes alkotásán énekeltek a vokál szólamokat és kísértük őt 18 állomásos koncertkörútján. Énekeltek együtt Demjén Ferenccel és a V’Moto-Rock legendás zenekarral, Rúzsa Magdival, St. Martinnal és a Bolyki Brothers-el is. Lemezeiken közreműködik többek között Ákos, Sasvári Sándor és Pállfy István.

A Vivat Bacchus Énekegyüttes mindig vidám és szórakoztató műsoraival mára elengedhetetlen „tartozékává” vált a magyar borkultúrának.