Back to top

Magyar városmenedzsere lett Medgyesnek

Magyar városmenedzsere lett Medgyesnek

A városról: 

November közepétől városmenedzsere is van Medgyesnek. A tisztséget Orosz Csaba, a medgyesi Rmdsz elnöke tölti be, aki új munkahelyét december elején foglalta el. A tisztség létrehozását egyébként már augusztusban megszavazta az önkormányzati testület, a funkciót a tisztségjegyzékbe fel is vették, majd versenyvizsgát írtak ki rá. Ennek eredményeképp Orosz Csaba nyerte el a posztot és a vele járó feladatkört.

A Polgármesteri Hivatal által meghirdetett versenyvizsgán két jelentkező közül ő bizonyult a jobbnak. A városmenedzsernek többek között a helyi érdekű közszolgáltatási vállalatok működésének az összehangolása és koordinálása a feladata, így közvetlen hatáskörébe tartoznak a Meditur, Eco-Sal, Apa Tarnavei Mari, Gospodaria Comunala vállalatok valamint a városi zödségpiac.

A 215-ös törvény szerint lehetnek jogosítványai a polgármester szakapparátusának (tulajdonképpen a polgármesteri hivatalnak) és a helyi érdekű közszolgáltatások  (városgazdálkodás, közszállítás, szociális szolgáltatások stb.) koordinálásában. A polgármester ugyanakkor más hatásköröket is átadhat. A teljes költségvetés is szerepel a városmenedzser munkaköri leírásában, akárcsak a szerződések, beruházások követése, valamint a polgármester helyett mindazon dokumentumok aláírása, amelyeket a törvény is megenged.

A városmenedzser szerződése négy évre szól, további meghosszabításáról a polgármester dönt.

Orosz Csaba 2008-tól tölti be az Rmdsz medgyesi szervezetének elnöki tisztségét, 2012-től pedig városi tanácsos.  Az új városmenedzser kifejtette, célja, hogy olyan munkát végezzen, amely megkönnyíti az önkormányzat működését, és ebből a hatékonyabb ügyvitelből a közösségnek is előnyei származzanak.

 Sok sikert és eredményes munkát kívánunk neki!