Back to top

Sikeresen zárult a III. Úszótábor

Sikeresen zárult a III. Úszótábor

Medgyesi MADISZ: 

Augusztus 3-án zárult az egy hétig tartó Kisebbségek Európája projekt keretében szervezett III. Úszótábor. A résztvevők elégedettsége főként a megszerzett úszástudásban mutatkozik, de mindemellett személyiségbeli fejlődésük is kiemelkedő. A jelenlévők értékelése alapján a szervezők hasznosnak és fontosnak vélik a tábort, ahol hangsúlyt fektettek az egészséges életmódra és sportra.

            Az interaktív előadások és játékok érdekesnek bizonyultak kicsinek és nagynak egyaránt, a hangsúlyt főként az ismerkedésre, egymásra figyelésre és használható tudás megszerzésére helyezték. Megtisztelte jelenlétével és színesítette előadásával a III. Úszótábort Sógor Csaba európai parlamenti képviselő, Borboly Csaba, a Hargita Megye Tanácsának elnöke és Szabó József, a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke. Mindhárom előadó felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy számukra előnyt jelent a multikulturális környezet, amelyben élnek, viszont a tökéletes román nyelvtudás mellett nem szabad háttérbe szorítaniuk anyanyelvüket sem. A résztvevők betekintést nyerhettek a civil szervezetek életébe, megismerve ezeknek fontosságát és lehetőségeit.

            A harmadik Úszótáborba Szeben megye 7 településéről érkeztek fiatalok: Medgyes, Nagyszeben, Szentágota, Kiskapus, Erzsébetváros, Mihályfalva, Nagyselyk.

Az Úszótábor számokban: 50 résztvevő, 7 nap, 4 csapat, 3 előadó.

Jövő évben is megszervezzük az Úszótábort, ahova Szeben megye minden magyarlakta településéről várunk fiatalokat!