Back to top

XVIII. Vándorcsizma néptáncfesztivál

XVIII. Vándorcsizma néptáncfesztivál

Fontosabb kulturális rendezvények: 

Idén 18. alkalommal kerül megszervezésre a már hagyománnyá vált Vándorcsizma Néptáncfesztivál, amelyre szeptember 18-án várunk nagy szeretettel minden hagyomány és néptánc iránti érdeklődőt. Az eseményt Medgyesen a Greweln Parkban szervezzük. 

Célunk a kulturális eseménnyel az, hogy kis közönségünknek nem csak kikapcsolódást biztosítsunk, hanem egyben saját identitásunk és kultúránkat megünnepeljük. 

 

Szeptember 18-án délben a hagyományos felvonulással kezdjük programunkat a Millennium Háztól a Polgármesteri Hivatalig ezt követően 13 órától a fesztivál helyszíne a Greweln Parkba költözik. 

 

A fellépő néptánccsoportok Marosludasról, Sepsiszentgyörgyről, Székelykeresztúrról, Marosszentgyörgyről, Gyulakutáról és természetesen Medgyesről érkeznek.

Az odalátogatók egy színes programkínálatból választhatnak, mint például az íjászbemutató, a gulyásfőző verseny és kóstoló, gyerekfoglalkozások, kézműves vásár, koncertek, illetve táncház.

 

 A szervezők mindent megtesznek a fesztivál biztonságos lebonyolítása érdekében. A rendezvényen kötelező betartani az érvényben lévő egészségügyi előírásokat (kötelező maszkviselés, távolságtartás, fertőtlenítés stb.)

 

A rendezvényen azon személyek vehetnek részt, akik megkapták a SARS-COV-2 elleni védőoltás mindkét dózisát (és ezt a helyszínen igazolni is tudják) VAGY akik 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet tudnak felmutatni a helyszínen, VAGY akik 24 óránál nem régebbi, laborban elvégzett antitest teszteredményt tudnak bemutatni. Azon személyek számára, akik a fent felsoroltak közül egyik dokumentummal sem rendelkeznek, a szervezők a helyszínen, szakképzett személyzet által felügyelt körülmények között gyorstesztet, ingyenesen biztosítanak.

Ezuton is jelezzük a résztvevőknek, hogy a Greweln utcán a forgalom korlátozva lesz, a forgalmi dugók elkerülése miatt, kizárólag a Greweln negyedben lakók és a taxik közlekedhetnek 11:30 és 21:00 óra között, a szervezők ugyanakkor ingyenesen biztosítják a szállítást a régi ACR-től a Greweln Parkig negyedóránként.

 

PROGRAM

12:00 – Népviseleti bemutató és felvonulás a Millennium-Háztól a Polgármesteri Hivatalig

13:00 – Ünnepélyes megnyitó (Greweln Park)

13:00 – Egésznapos jurta és íjászat, vásár, gulyásfőző verseny, gyerekfoglalkozások

13:15 – Néptáncegyüttesek fellépése

16:30 – Gulyásfőző verseny kiértékelése

17:30 – Homonyik Sándor koncert

  19:00 – Vivat Bacchus koncert

20:30 – Táncház