Back to top

Virrantó Játszómobil Medgyesen

Virrantó Játszómobil Medgyesen

Medgyesi RMDSZ Szervezet: 

2016 tavaszán elindult Dél-Erdélyi körútjára a Virrantó Játszómobil, mely során Medgyesre és Erzsébetvárosra április 12-én és 13-án látogattak el.

Medgyesen a magyar tagozatos óvodásokat örvendeztették meg a guruló játszóház meglepetés játékaival, valamint a zenés-táncos foglalkozással, több mint 50 gyermek délelőttjét tette vidámabbá Ferkó Zoltán és Farkas Márton, a Játszómobil játékmesterei. Délután az óvodások foglalkozása után az Adolf Kolping gyermekotthon lakói élvezhették a mozgó játékház nyújtotta lehetőségeket: festettek, színeztek, építettek, orvososat játszottak, kirakóztak, meséltek. Ezután Farkas Márton „A pozsonyi sétatéren” megtáncoltatta a kicsiket-nagyokat.

Másnap Erzsébetvárosi gyermekekhez látogattak el a református egyházközség közösségi házába, ahol a helyi fiatalság vehette át az irányítást a játszómobilban - egy és fél évestől a 16 éves korig mindenki remekül szórakozott: énekelt, festett, táncolt, csocsózott.

A Virrantó Játszómobil további állomásai: Segesvár, Székelykeresztúr, Kőhalom, Nagymoha.

Köszönjük szépen a gyermekek nevében a Virrantó Játszómobil megvalósítóinak, a Medgyesi MADISZ-nak és a Petőfi Sándor Program medgyesi ösztöndíjasának, Varga Emesének, hogy közreműködésükkel a foglalkozásokat megtarthattuk a helyszíneken.