Back to top

Zajlik az élet a III. Úszótáborban!

Zajlik az élet a III. Úszótáborban!

Medgyesi MADISZ: 

A Szeben megyei magyar fiatalok szervezésében, a Kisebbségek Európája projekt keretén belül harmadik alkalommal kerül sor a Medgyesi MADISZ Úszótáborára, amely 2013. július 28 – augusztus 3. között zajlik a szentegyházi Napsugár Kemping területén.

A tábor ideje alatt a fiatalok különböző kulturális, sport és szabadidős tevékenységeken vehetnek részt. Mindezek mellet a tábor lehetőséget nyújt az úszni még nem tudó fiataloknak, hogy leküzdve félelmeiket megtanulhassák az alapokat, valamint akik már ezzel a képességgel rendelkeznek, a hét folyamán elsajátíthatnak egyet az öt úszási stílus közül.

A vasárnap déli érkezést követően a fiatalok ismerkedtek, játszodtak, ezt követően pedig kezdetét vette az úszásoktatás. Az 50 főt számláló táborban egyenlő arányban vesznek részt úszni tudó és nem tudó fiatalok.

A résztvevőknek minden nap lehetőségük adódik a kisebbségi léttel foglalkozó, az ifjúsági és civil szférában dolgozó, valamint Székelyföldön tevékenykedő fiatalokkal találkozni. Július 29-én vette kezdetét az előadássorozat, elsőként Szabó József, a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnöke mesélt a civil szféra mibenlétéről, az önkéntesség fontosságáról. Szabó József elmondása szerint fontos, hogy a fiatalok tudatosan tűzzenek ki célokat maguk elé, szem előtt tartva a személyes motivációikat. “Örülök, hogy csillogó szempárokkal talákozhatok, hiszen itt mutatkozik meg, hogy jó úton haladnak a tanulni és érvényesülni vágyó diákok” – fejtette ki zárásként véleményét.

Az Úszótábor szervezője a Medgyesi MADISZ (MIÉRT tagszervezet), amely ezúton is köszönetet szeretne mondani a partnereknek és támogatóknak a pozitív hozzáállásért és folyamatos támogatásért.