Back to top

Festivalul de dansuri populare Vándorcsizma: o sărbătoare a tradițiilor și a gastronomiei maghiare!

Festivalul de dansuri populare Vándorcsizma: o sărbătoare a tradițiilor și a gastronomiei maghiare!

Fontosabb kulturális rendezvények: 

Ești pasionat de bucătăria maghiară și ți-ar plăcea să-ți testezi talentul culinar într-o competiție gastronomică? Concursul de gătit organizat în cadrul Festivalului de dansuri populare Vándorcsizma este locul perfect pentru aceasta! Fiind unul dintre cele mai populare evenimente ale festivalului de anul trecut, pe 25 mai 2024, la Mediaș, în Parcul Greweln, va fi organizat din nou Concursul de Gătit - Mâncăruri Tradiționale Maghiare, unde echipele pot găti mâncăruri delicioase în ceaune de 30-100 litri.

Echipele de 3-6 persoane pot alege dintre 13 feluri de mâncare din gastronomia maghiară, iar aceasta va fi o ocazie minunată pentru a arăta că talentul culinar și munca în echipă pot produce minunile gastronomice pe care le așteptăm cu toții. Și vestea cea mai bună? Echipele pot participa simultan la ambele competiții!

Organizatorii se vor ocupa și anul acesta de furnizarea ingredientelor și a echipamentului necesar, astfel încât echipele trebuie să aducă doar ceaunul de 30-100 litri, ustensilele de bucătărie, lemnele de foc, condimentele preferate, adeverința de la medicul de familie și buna dispoziție.

Termenul limită pentru înscrieri este 17 mai 2024, iar pentru a participa, trebuie să suni la numărul 0754 529 196, persoana de contact Palea Kinga. Cei interesați se pot înscrie și personal la Casa Millennium, în timpul săptămânii, între orele 8 și 16.

Acest eveniment este o ocazie minunată pentru participanți și vizitatori de a experimenta bucătăria tradițională și de a se distra împreună cu comunitatea maghiară din Mediaș. Festivalul de dansuri populare Vándorcsizma este mai mult decât un concurs de gătit; este o celebrare a tradițiilor maghiare și a respectului pentru gastronomie. Deci, ce mai aștepți? Anunță-ți intenția de participare în timp util și pregătește-te pentru o zi plinăde muzică, dans, arome și distracție! Ne vedem în Parcul Greweln!