Back to top

Első alkalommal szervez országos Táncházkaravánt a MIÉRT

Rendhagyó Táncházkaravánra kerül sor a MIÉRT szervezésében. Az elkövetkező öt hétvégén, öt helyszínen perdülnek táncra gyerekek és felnőttek egyaránt. A karaván állomásai: Brassó, Medgyes, Sepsiszentgyörgy, Zilah és Nyárádszereda.

András Lóránd, programfelelős kiemelte: a kezdeményezés célja a tánc és a népi muzsika megismertetése úgy a felnőttekkel, mint a fiatalokkal. Minden helyszínen tánctanítással összekötött táncházra kerül sor, ahol a résztvevők közösen tanulhatnak, szórakozhatnak – a minőségi zenét a Következő Zenekar biztosítja. Mind az öt helyszín a maga jellegzetességeivel, sajátosságaival próbál egy különleges élményt nyújtani gyerekeknek, felnőtteknek, szervezőknek egyaránt.

Hétvégén Brassóba látogat a Táncházkaraván. A szervezők szeretettel várnak minden táncolni vágyó, zenét kedvelő érdeklődőt! Bővebb információk az office@miert.ro címen igényelhetőek.

A karaván támogatói az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Helyi partnerek a Brassó Megyei Ifjúsági Tanács (BIT), a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT), a Szilágy Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (SzIT), a Nyárádszeredai Ifjúsági Szervezet (NyISz) és a Medgyesi MADISZ.  

Medgyesi MADISZ: