Back to top

Kihívás a gulyásfőző versenyen: Ki főzi a legjobbat?

Kihívás a gulyásfőző versenyen: Ki főzi a legjobbat?

Fontosabb kulturális rendezvények: 

 

A Vándorcsizma Néptáncfesztivál keretében megrendezésre kerül a hagyományos gulyásfőző verseny és főzőverseny, 2024. május 25-én Medgyesen a Greweln ParkbanA főzőverseny a fesztivál egyik legnépszerűbb programja, ahol a csapatok 30-100 literes üstökben készítik el a gulyást.

 

A szervezők a következőket biztosítják a csapatok számára: alapanyagokat (zöldségek, hús), pólót minden csapattagnak, kötényt a főszakácsnak, sátrat, sörasztalt és két padot. Ezen kívül a felszolgáláshoz szükséges kellékeket is biztosítják, például műanyag tányért, evőeszközöket és kenyeret.

 

A csapatoknak magukkal kell hozniuk üstöt (30-100 liter), tűzifát, konyhai eszközöket, fűszereket és jókedvet. Az értékes díjakért folyó versenyhez 3-6 fős csapatok jelentkezését várják, az üstök méretének megadásával.

 

A jelentkezési határidő 2024. május 15., a részvételhez pedig telefonos jelentkezés szükséges a következő számokon: 0771 686 495 Nagy László – gulyásfőző verseny és 0754 529 196 Palea Kinga - főzőverseny. Az érdeklődők személyesen is jelentkezhetnek a Millennium-házban, hétköznaponként 8-16 óra között.

 

Ez az esemény nagyszerű lehetőség a fesztivál résztvevőinek és látogatóinak, hogy megtapasztalják a helyi ízeket és együtt szórakozzanak a közösséggel.