Back to top

Irodalomból jeleskedtek a medgyesi diákok

Idén is sor került a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny helyi, megyei és országos szakaszára. Utóbbi Szilágy megyében, Zilahon volt megszervezve április 10-11-12-én. Szeben megye legjobbjai – név szerint Molnos Ibolya, a szebeni Octavian Goga Elméleti Líceumból, Vinczi Márk, a medgyesi Báthory István Általános Iskolából és Buryán Tünde, a medgyesi Nemzeti Gázipari Líceumból – is részt vettek a verseny országos fordulóján.

Színes programmal készültek a verseny szervezői, a mindkét napon újabb tapasztalatokkal gazdagodhattak. Pénteken, a dolgozatok leadása után dr. Balázs Imre József, a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Magyar nyelv- és irodalom szakának docense tartott előadást. Ennek során Hervay Gizella költészetéről beszélt, A szó nem hasonlat többé címmel. A tanulók a későbbiekben a LÁTÓ szépirodalmi folyóirat szerkesztőségével író-olvasó találkozón vettek részt, ahol Demény Péterrel, Dimény Lászlóval, Kovács András Ferenccel, Szabó Róbert Csabával és Vida Gáborral beszélgethettek.

A szombati nap kirándulásról szólt. Olyan helyekre jutottak el a diákok, mint a zsibói Botanikus kert és Szilágycseh, ahol A húszmilliódik év című előadást mutatták be a Szilágycsehi Diákszínjátszó Csoport tagjai. Este pedig László László előadását hallgatták meg Kincs Gyula, életéről, aki Ady Endre tanára és mentora volt. Szép emlékekkel, új tapasztalatokkal és jó eredményekkel tértek haza a Szeben megyei diákok Zilahról.

Medgyesi MADISZ: