Back to top

Jótékonysági Est Medgyesen

2015. decemberében, advent negyedik vasárnapja előtt egy meghitt rendezvényen vehetett részt a Medgyes és környékén élő magyar közösség. A Báthory István Általános Iskola diákjai és a település magyar tagozatos óvodásai színpadra vitték a közönség elé a Karácsony szellemét, az ünnep örömét tánc, zene és színjáték által.
 
Ugyanakkor nem feledkeztek meg arról sem, hogy a Karácsony a szeretet ünnepe így alkalmuk volt arra, hogy segítsenek a beinduló félben levő Adolf Kolping gyerekotthonnak megmutatva, hogy együtt könnyebb, ugyanis a műsor után a Karácsonyi Bazáron a jelenlevők vásárolhattak az általuk elkészített Karácsonyi diszekből. Az ajándékból befolyt összeget az Adolf Kolping Gyermekotthon bentlakóinak továbbítottuk, ezzel szebbé téve a Karácsonyukat és mindennapi életüket.
 
A Medgyesi MADISZ elnök beszédében felkérte a jelenlevőket, hogy amennyiben tudnak segítsék a gyerekotthont. Elmondta azt is, hogy a nyár óta a Medgyesi MADISZ is elvállalta, hogy támogatni és segíteni fogja az Aldof Kolpingot. „Az eddigiekben gyomlálástól, bútorcipelésig ott voltunk, délutánonként egy kis időt szenteltünk a gyerekre, tanultunk, játszottunk együtt, elértük azt, hogy a mindennapi kenyeret ingyen kapják. Az elkövetkezendőkben is szükség lesz a medgyesi magyarok segítségére. Csodálatos gyerekek vannak itt és csak közösen tudjuk megadni nekik azt, amit mások alapszükségletnek tekintenek.”
Köszönjük szépen a gyermekeknek a színvonalas előadásokat és köszönjük azoknak, akik adományaikkal hozzájárultak az ünnep szépségéhez!
 
Medgyesi MADISZ: