Back to top

Közéleti Diák és Ifjúsági Akadémia hétvége, Medgyesen

A Romániai Magyar Középiskolások Szövetségének (MAKOSZ) egyik legfontosabb rendezvénye a Közéleti Diák és Ifjúsági Akadémia (KÖDAK) ami 16 kiválasztott diáktanácsos középiskolás vezetőképzője amely alatt a résztvevők nagyon sok újat tanulhatnak úgy önmagukról, mint a csapatmunkáról.

 Egy 5+1 hétvégés képzéssorozat melynek minden alkalomkor más témája van: rendezvényszervezés, pénzügyek, érdekvédelem, kommunikáció és multiplikátor.

A KÖDAK hosszú távú céljai a jövőbeli diákönkormányzati és diákszervezeti vezetők felkészítése arra, hogy minőségi munkát végezhessenek, megtanuljanak felelős döntéseket hozni, stratégiában gondolkodni, illetve csapatban dolgozni.

November 20-22 között a negyedik hétvégére került sor amelynek Medgyes, a Millennium-Ház adott otthont. A hétvége témája a „hogyan add el a diáktanácsod?” volt. Csupa hasznos kommunikációs módszereket és ötleteket sajatítottak el a résztvevők.

A képzésen kívül csapatépítésről is szólt a hétvége, így számos csapatépítő játékra is sor került. A következő hétvége már csak december 18-20 között lesz, Kolozsváron multiplikátor témában. A MAKOSZ-nak mindig külön élmény Medgyesen lenni, ez most sem változott. Jól esik tudni, hogy itt mindig van lehetőség ilyenszerű rendezvények megszervezésére. Köszönjük a Medgyesi Madisz támogatását! 

Medgyesi MADISZ: