Back to top

Konzuli fogadónap Nagyszebenben

Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának munkatársai – Barabás János vezetőkonzul jelenlétében – fogadónapot tartottak március 17-én, pénteken 10–14 óra között a nagyszebeni RMDSZ-székházban. A kihelyezett konzuli napon átvettek egyszerűsített honosítási eljárásban kérelmezett dossziékat, útlevél-igényléseket, illetve egyéb kéréseket rögzítettek.

 

A konzuli napot az Eurotrans Alapítvány Szeben megyei munkatársa, Kémeri Attila készítette elő és szervezte meg, segítségére voltak: Márton Zsófia, a megyei RMDSZ munkatársa, Balázs Botond, a Medgyesi MADISZ részérőlvalamint a Petőfi Sándor Program medgyesi ösztöndíjasa, Papp Gyula Attila. A magyar állampolgárság iránt most is nagy volt az érdeklődés a Szeben megyeiek körében.

 

A Főkonzulátus munkatársai közel ötven fő egyszerűsített honosítási kérelmét vették át, anyakönyvezést regisztrálták és kiosztottak egy útlevelet. A kihelyezett konzuli fogadónapok elsődleges célja, hogy a távolságok leküzdésével minden érdeklődő számára elérhetővé váljon az egyszerűsített honosítási eljárás, és egyéb konzuli ügyekben (pl. állampolgársági- és útlevélügyek) is lehetőség nyíljon kérelem benyújtására, illetve tanácsadásra.

 

Az Eurotrans Alapítvány által biztosított szolgáltatások teljes mértékben ingyenesek, beleértve a fordítási költségeket és a helyszínen történő igazolványkép készítését is. A nagyszámú érdeklődő miatt a jövő hónapban ismét lesz konzuli fogadónap Medgyesen.

 

RMDSZ Szeben Megyei Szervezete: