Back to top

Létfontosságú választás előtt állunk

A medgyesi Millennium-Házban tartotta kampányzáró összejövetelét a Szeben megyei RMDSZ csütörtök este. A nagyteremben a szenátor- és képviselőjelöltek beszámoltak az elmúlt hetek tapasztalatairól, a kampányban elvégzett munkáról.

Bándi Levente szenátorjelölt a nagyszebeni és vízaknai tapasztalatairól tájékoztatta a hallgatóságot. Dózsa Levente erzsébetvárosi jelölt az emberek pozitív visszajelzéseiről beszélt.

Balázs Botond képviselőjelölt a kampányban elvégzett munkát részletezte. Megszerkesztették és összeállították a Szeben megyei jelöltek plakátjait, szórólapjait, kampányfilmjét. Ismertette a „door to door” (ajtótól ajtóig) választókkal való találkozás során a lakossági visszajelzéseket. Voltak néhányan, akik felvetették az RMDSZ politikai szerepvállalásának szükségességét. Ugyanakkor elmondta, hogy a Szövetségre úgy kell tekinteni, mint egy mobiltelefonra, amelyet ahhoz, hogy működjön, néha fel kell tölteni. „Vasárnap arra kérek mindenkit, hogy menjenek el szavazni, mert elérkezett az ideje az RMDSZ feltöltésének” – hangsúlyozta a medgyesi szórványmagyarság képviselőjelöltje, felkérte a jelenlévőknek, hogy képzeljék azt a helyzetet, hogy az RMDSZ nem jut be a parlamentbe. Balázs Botond megkérte őket, hogy gondolják végig: milyen következményekkel járna az, ha a magyarság összefogását jelképező Szövetség kiesne azokról a helyekről, ahol az érdekképviseletet mindeddig ellátta. Veszélybe kerülne a medgyesi magyar oktatás, elmaradnának a kulturális rendezvények, az egyesületek támogatása, egyáltalán a Millennium-Ház működtetése, ahol mintegy tíz szervezet lelt otthonra. Ezért arra kérte a megjelenteket, hogy vasárnap mindenki menjen el szavazni és szóljon rokonának, ismerősének a december 11-i választás létfontosságáról.

Balázs Béla, az RMDSZ Szeben megyei elnöke röviden tájékoztatta a megjelent urnabiztosokat a szavazás technikai és jogi szabályairól, a vasárnapi ügyeletről, amelyet a Millennium-Házban tartanak a Szövetség munkatársai. Orosz Csaba, a medgyesi RMDSZ elnöke megköszönte a kampánystábnak a megfeszített munkát. A találkozó végén a megjelentek kérdéseket tettek fel a jelölteknek, egy-egy tea, aprósütemény melletti beszélgetés során kívántak sok sikert a vasárnapi választáshoz.

Medgyesi RMDSZ Szervezet: