Back to top

A MIÉRT elnöksége üdvözli a Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (ASF) döntését

A Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnöksége üdvözli a Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (ASF) döntését, miszerint újragondolják a fiatalokat érintő kötelező autóbiztosítási rendszert, és február végéig részletesen elemezve a helyzetet, elfogadható megoldást igyekeznek kidolgozni a fiatal gépjárművezetők számára.

A Magyar Ifjúsági Értekezlet hangot adva a fiatal gépjármű tulajdonosoknak 2014. december 10-én Gyorshajtásért büntess, ne a korom miatt! szlogennel indított figyelemfelkeltő kampányt, valamint juttatta el magyar és román nyelvű határozatát az illetékes szerveknek” – fejtette ki Balázs Botond, a MIÉRT elnökégi tagja, a szervezet figyelemfelkeltő kampányának és határozatának  kidolgozója. A gépjárművek kötelező biztosítási árának csökkentése és stabilizálása érdekében a következőket kérte a szervezet:

  • a kockázati osztályokba sorolás szabályainak világos és átlátható meghatározását annak érdekében, hogy minden sofőr azonnal értesülhessen az őt érintő besorolásról;
  • a biztosítási díj megállapításában azok a kritériumok legyenek meghatározóak, hogy volt-e az illetőnek balesete vagy sem, és büntették-e már meg vagy sem, valamint csökkentsék a korhoz kötött megkülönböztető előírásokat;
  • szükséges elemezni a kötelező járműbiztosítási árak felső határának rögzítési lehetőségét is, hogy elérhető és kifizethető legyen az a fiatalok számára is.

 

„Dicséretes, hogy az ASF előtérbe helyezi a fiatalokat érintő helyzetet, és úgy vélem, a kor önmagában nem elegendő ok a biztosítás magas árára. Bízom abban, hogy elérhetővé válik a korosztályunk számára a díj kifizetése, és nem kell kiskapukat keresniük a fiataloknak a biztosítás kifizetésére” – összegezte Balázs Botond.

Medgyesi MADISZ: